VIDEO / SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București (miercuri, ora 21.00, TVR 1). Se decide titlul în Liga Națională de handbal


SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București joacă miercuri cu titlul pe masă. Pe campioana de la CSM este presiune mare. Milionarele Capitalei trebuie să câștige la cel puțin trei goluri diferență și să marcheze 23 de goluri minimum, ca să păstreze trofeul.

De 6 ani, Rm. Vâlcea nu a mai trăit un meci cu asemenea importanță precum cel de miercuri! De la desființarea Oltchimului, echipă care în 2013 a jucat ultima semifinală de Liga Campionilor, cu Gyor, orașul de pe Olt nu a mai avut același interes pentru handbal. Echipa nou înființată s-a bătut în primii ani să se salveze de la retrogradare.

De doi ani de zile însă, Vâlcea respriră din nou alt handbal. Sezonul trecut echipa a terminat pe 4 și a jucat finala Cupei României, pierdută în fața campioanei CSM București. La primul sezon în Europa, echipa nu a reușit să ajungă în grupele Cupei EHF, fiind eliminată de recent semifinalista Ikast Bording.
Actualul sezon a fost însă unul aproape perfect pentru echipa olteană. În campionat, SCM Rm. Vâlcea a câștigat toate cele 17 partide susținute până acum, reușind marea surpriză în etapa a 5-a, atunci când a învins la București, pe CSM: 22-19!

Cu o echipă fără nume la fel de sonore precum cele ale CSM București, Vâlcea a arătat o stare de spirit diferită, o unitate de grup și o colaborare eficientă între posturi, ceea ce la un sport de echipă e esențial.

Antrenorul Florin Pera a știut să formeze de fiecare dată un 7 de bază cu care SCM Rm. Vâlcea a câștigat fără mari emoții partidele din Liga Națională. Acum echipa e în fața unei performanțe cu care nu s-a întâlnit niciodată. Rămâne de văzut dacă va putea face față presiunii și dacă va ști să gestioneze situația care îi este clar favorabilă.
* primul criteriu de departajare, în caz de egalitate de puncte, e cel al rezultatelor directe. SCM Rm. Vâlcea a câștigat în tur, la București, cu 22-19
De partea…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.