VIDEO / S-a retras Sergio Pellissier, fotbalistul care l-a nenorocit pe Cristian Chivu. Ce a spus în discursul de despărțire

A fost partida de adio pe ”Stadio Bentegodi” pentru Sergio Pellissier, 40 de ani. În total, atacantul născut pe 12 aprilie 1979 a jucat 513 partide pentru Chievo Verona, marcând 139 de goluri. Evoluează din 2000 la Chievo, cu o pauză de un an (2001-2002), când a fost împrumutat la SPAL.

Pellissier face parte din istoria tristă a lui Cristi Chivu. La un meci Chievo – Inter, după o intrare dură, italianul l-a accidentat grav la cap pe reșițean, care a avut nevoie să poarte cască de protecție pentru tot restul carierei.

La finalul partidei de azi, Chievo – Sampdoria 0-0, din penultima etapă de campionat (numărul 37), Pellissier a ținut un scurt discurs. Nimic despre Chivu și durerea pe care i-a pricinuit-o.

”Fotbalistic vorbind, aceasta este ziua cea mai tristă din viața mea, dar fanii au reușit s-o transforme în cea mai frumoasă. Vreau să îi mulțumesc președintelui Campedelli, care m-a suportat timp de 19 ani, Giovanni Sartori, care a crezut în mine de când era puști, tuturori colegilor mei și staff-ului tehnic.

De asemenea, vreau să dedic o mulțumire și persoanelor care n-au crezut în mine. Dacă am crescut este și meritul lor”, a spus Pellissier.

Cu 16 puncte, Chievo ocupă ultimul loc, 20, în Serie A și n-a putut evita retrogradarea. În ultima rundă, trupa din Verona are meci în deplasare cu Frosinone, penultimul loc și retrogradată, la rândul său, în Serie B.
Două operații și luni de recuperare
Pe 7 ianuarie 2010, Cristi Chivu a trecut prin momente cumplite. La un duel aerian cu Pellissier, în meciul Chievo – Inter, fostul internațional român s-a ciocnit de jucătorul gazdelor și a rămas întins pe gazon. A ajuns de urgență la spital, unde a fost operat la cap.

”Nu-mi amintesc deloc lovitura, căzătura, ci doar faptul că eram conștient pe jos, dar brațul stâng îmi era paralizat. Nici nu l-am mai simțit vreo două luni. Mi-am pus mâna în cap să văd dacă-mi curge…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.