VIDEO / Ce este pamporea, dansul care a cucerit Liga 1. Becali vrea să danseze cu Hagi!


Pamporea, dansul din vestiarul echipei de fotbal Viitorul, i-a făcut poftă de mișcare și lui Gigi Becali. Patronul FCSB a declarat după remiza cu dobrogenii, 1-1, că îi vrea la echipa lui pe mijlocașul ofensiv Ianis Hagi, 20 de ani, și pe antrenorul Gică Hagi, 54 de ani, în această vară. Gheorghe Hagi a mai antrenat la FCSB în sezonul 2007-2008, când a fost demis de Becali după doar 4 luni.

Cu Ianis însă, Becali are și alte gânduri decât sportive. ”Vreau să dansez «Pamporea» cu Ianis Hagi la anul pe vremea aceasta. E un obiectiv important în acest moment să-l iau pe Ianis la FCSB. Acum pot s-o zic, că nu mai avem meciuri directe. Să vedem dacă pot să-l iau.

Mi-a venit un gând să dansez «Pamporea» și cu Ianis Hagi, și cu Gică Hagi la finalul sezonului. E doar un gând, dar nu se știe niciodată. O să vedem noi”, a declarat Gigi Becali, la Pro X.

Dar ce este pamporea, dansul apărut în fotbalul românesc după ce a fost postat de George Ogăraru, oficial la Viitorul (echipa lui sărbătorea într-un club calificarea în play-off, apoi, Ianis și ceilalți jucători au încins-o și pe ”Arena Națională”, după ce au învins FCSB)?

Pamporea este un dans tradițional al aromânilor care se joacă la nunți și doar de bărbați. Pașii sunt greu de învățat, iar pe Internet există tutoriale care te învață mișcările specifice.

La aromâni nu există horă, ca la olteni, adică dansul în cerc. Există corlu, care are cap și coada, iar cine joacă și cum erau până de curând niște chestii stricte. Totusi, la aromânii cipani (Halep este cipancă), traditiile se țin cu strictețe, iar pamporea intră la ”obligații de suflet”.

Citește și:

VIDEO / Fotbaliștii de la Viitorul și-au făcut de cap în vestiar. Ianis Hagi și colegii lui au dansat de mama focului, după ce au bătut FCSB

 

Post-ul VIDEO / Ce este pamporea, dansul care a cucerit Liga 1. Becali vrea să…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.