Tudor Băluță a terminat meciul cu Croația cu răni la piciorul drept. Victorie stropită cu sânge


Tudor Băluță, 20 de ani, a marcat un gol contra Croației, la primul meci jucat pentru naționala de tineret a României.

Mijlocașul cumpărat de Brighton, de la Viitorul, cu 3 milioane de euro, a strâns din dinți pentru a juca marți seara în prima partidă disputată de tricolorii mici la Euro 2019 din Italia și San Marino.

Siteul frf.ro a dezvăluit că prezența lui Tudor Băluță pe teren a fost incertă până în ziua jocului. Ofițerul de presă Gabriel Berceanu a povestit:

”După antrenamentul oficial înainte de Croația, Tudor se plimbă greoi prin fața hotelului, cu telefonul la ureche, acoperit de noaptea care se chinuie să înghită gradele absurde din termometre. La un genunchi, legată o pungă de gheață. Îngheț și eu. Îmi vine să întreb: “Poți mâine?”. Mă vede și zâmbește, apoi îmi frânge întrebarea din gând. “Mă doare. Vedem mâine””.

La finalul partidei, în vestiarul României, după 4-1 cu Croația, Tudor se apropie de medicul echipei. “Să rup cojile rănilor sau nu?”. Răni?! La genunchi avea răni?! M-am rugat să reziste când am văzut că e titular, dar evoluția meciului și golul lui Tudor chiar mi-au șters genunchiul din minte! “Nu rupi nimic! Duș, apoi dezinfectăm!”, e categoric medicul. Mă uit spre genunchi, dar ochii îmi fug în jos. De la degetele picioarelor până spre gleznă e numai rană. Mă vede și râde: “Nu mai am nimic la genunchi. Cum am jucat?”. Păi…”.

Tudor Băluță, un fotbalist războinic FOTO: frf.ro

Selecţionata de tineret a României a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, 4-1 (2-1) cu Croaţia, marţi seara, în Grupa C, pe San Marino Stadium din Serravalle.

Tricolorii au obţinut prima lor victorie la un Campionat European de tineret, la 21 de ani după singura participare anterioară. România va disputa următorul joc în Grupa C pe 21 iunie, contra…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.