ȚSKA Moscova – Anadolul Efes, finala Euroligii 2019 de baschet masculin, se joacă azi, de la 21.30


CSKA Moscova se duelează cu Anadolu Efes Istanbul în finala Euroligii 2019. Meciul are loc duminică, de ora 21:30, la Fernando Buesa Arena din Vitoria. Partida va fi transmisă în direct la DigiSport și Look Sport.

CSKA Moscova a revenit de la un deficit de 13 puncte, consemnat în sfertul al 3-lea, pentru a se califica în finala Euroligii masculine 2019. Formația din Rusia a depășit Real Madrid în reeditarea semifinalei din sezonul precedent. Rezultatul final a fost de 95-90.

În ceealaltă semifinală din Final Four-ul din Spania, Anadolul Efes a trecut de Fenerbahce Beko Istanbul, scor 92-73

Formația din capitala Rusiei dispută cea de-a 14-a finală de Euroligă din istorie. Primul triumf datează din 1961, iar cel mai recent s-a consemnat în 2016. În schimb, echipa din Turcia se află la prima prezență în finala competiției.

Efes devine cea de-a 29-a echipă din istoria Euroligii care joacă în finală. Până la această oră s-au consemnat 21 echipe care au câștigat cel puțin o dată trofeul, scrie 24secunde.ro.

CSKA Moscova este singura echipă ce provine din Rusia care a câștigat Euroliga. A făcut-o de patru ori în perioada Uniunii Sovietice și de trei ori de când reprezintă Rusia.

Anadolu Efes ar putea să devine cea de-a 2-a grupare turcească ce obține trofeul de Euroligă. Prima este Fenerbahce Istanbul, echipă ce a triumfat în 2017.

Rodrigue Beaubois, Shane Larkin și Tibor Pleiss sunt jucătorii lui Anadolu Efes Istanbul care în trecut au evoluat pentru Baskonia, echipă ce își dispută jocurile de pe teren propriu la Fernando Buesa Arena din Vitoria, sala amintitei echipe basce. În schimb, CSKA Moscova este echipa care a pus capăt aventurii Baskoniei la nivel de Euroligă în acest sezon competițional. Rușii au obținut deja trei victorii în amintita arenă în acest sezon.

Formația antrenată de Ergin Ataman are nouă jucători aflați la primul sezon în uniforma lui Efes. În…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.