Trips & tricks pentru garderoba casual

În ultima perioadă am fost nevoiţi să petrecem tot mai mult timp în casă, iar acest lucru a venit cu schimbări pe numeroase planuri. Garderoba este unul dintre ele, deoarece în noul context ne-am reorientat către haine mai comode, care să ne permită libertatea de mişcare în propria locuinţă. Iar cum un aspect relaxat nu înseamnă implicit un aspect neglijent, încercarea de a integra stilul casual în rutina noastră poate fi o adevarată provocare. 

Cum obţii un look sofisticat purtând cele mai lejere haine? Experţii în domeniu spun că nu este nici cel mai simplu, însă nici cel mai dificil lucru când vine vorba despre o ţinută impecabilă. Consilierii SARTO bespoke vin cu un set de „tips & tricks” menite să simplifice tot procesul de alcătuire a ţinutei în stil casual.

  1. Prima recomandare de care trebuie să ţinem cont atunci când vrem ne definim stilul casual este că în acest registru vestimentar nu există reguli în adevăratul sens al cuvântului. Spre deosebire de vestimentaţia formală, care impune respectarea unor principii de bază, vestimentaţia casual mizează pe originalitatea şi personalitatea fiecărui individ.  Astfel, următoarele recomandări nu se impun, ci sunt idei pe care le poţi pune în aplicare într-un mod care să te caracterizeze. 
  2. Hainele ar trebui să se potrivească bine pe corp.

Opţiunile pot fi diferite, în funcţie de constituţie şi de preferinţele fiecăruia: unii bărbaţi vor alege întotdeauna haine slim fit, în timp ce alţii se simt mai confortabil cu regular fit. Desigur, mai există şi adepţii extra large, care apreciază un tricou sau o jacheta oversize. Atfel, fie că optezi pentru haine mai apropiate de corp sau pentru extra lejeritate, piesele vestimentare pe care le porţi trebuie să creeze o impresie de uniformitate şi armonie cu forma şi constituţia corpului tău. 

Dacă simţi că vestimentaţia ready to wear nu te avantajează, soluţia ideală este să te orientezi către haine pe comandă. Într-un atelier de croitorie cum este SARTO bespoke, poţi obţine cămăşi casual şi jeans pe măsura ta şi poţi fi sigur că până şi cea mai simplă ţinută, compusă dintr-o cămaşă albă din in şi o pereche de pantaloni casual, te va face remarcat oriunde mergi.

 

  1. Trebuie să ştii în ce te simti confortabil

Este esenţial să porţi doar haine în care ştii că te simţi bine, atât fizic, cât şi mental. Dacă jacheta bomber nu e pe gustul tău sau dacă o culoare anume îţi displace, este OK să le eviţi. Stilul casual presupune, înainte de toate, să te simţi în largul tău şi să nu ai nicio preocupare în legătură cu ceea ce porţi. Odată ce ai pus pe tine ţinuta casual, rolul ei este să îţi dea toate motivele să te relaxezi.

  1. Mizează întotdeauna pe simplitate

Indiferent ce spun reclamele fashion, less is more. Mergi la sigur cu haine în culori şi linii simple, deoarece sunt atemporale şi uşor de asortat. În plus, estetica simplităţii este una cu care toţi rezonăm la un anumit nivel. 

Un tricou alb şi o pereche de pantaloni navy, în combinaţie cu o jachetă uni în culoarea ta preferată şi o pereche de sneakers sau alt tip de pantofi comozi vor compune o imagine plăcută pentru orice privitor. În plus, hainele simple sunt extrem de uşor de integrat în ţinute noi, astfel încat nu trebuie să te gândeşti prea mult atunci când îţi compui ţinuta.

  1. Ţine minte că detaliile fac diferenţa

Tricoul peste pantaloni sau înăuntru, mânecile cămăşii rulate sau nu, şireturi colorate sau monocrome? Deşi sunt aspecte simple, alegerea pe care o vei face în final va fi vizibilă şi îţi va defini stilul vestimentar. Prima recomandare, aceea că nu există reguli, rămâne valabilă, însă ce trebuie să reţii este ca micile detalii fac o ţinută neutră să aibă personalitate. Fără să te gândeşti prea mult, ar trebui să îţi găseşti propriile semne distinctive în vestimentaţia casual şi să le porţi cu plăcere.

  1. Nu ceda presiunii impuse de trenduri

Pare tentant să urmezi “ghidul” trendurilor, însă poate fi în detrimentul tău deoarece, pe termen lung, hainele în trend se demodează şi te obligă să le înlocuieşti cu alte piese în trend. Cel mai simplu este să ai în garderobă cât mai multe piese clasice, atemporale cum ar fi jacheta din piele, cămăşile albe sau pantalonii în culori închise, cu design simplu. În felul acesta, chiar şi atunci când cedezi tentaţiei de a cumpara o piesă vestimentară în trend, ea va fi uşor de asortat cu celelalte haine şi le va pune în valoare.

Stilul casual există pentru confortul nostru, aşa că abordarea cea mai bună este să ne bucurăm de lejeritatea hainelor care ne fac să ne simţim bine!

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.