Totti nu se discuta se utilizeaza

Dintr-o banala lipsa de comunicare intentionata sau nu, AS Roma a ajuns intr-o stare de conflict intern cu toate cutitele pe masa, iar Luciano Spalletti este principalul vinovat si singurul care mai devreme sau mai tarziu va pierde. Indiferent de declaratii care de altfel nu reflecta decat o nemultumire personala, nu avea autoritatea morala sa-l trimita acasa pe Francesco Totti ca pe ultimul venit in ziua meciului cu Palermo. Antrenorul la AS Roma poate are autoritatea functiei dar niciodata autoritatea morala in fata lui Francesco Totti. Dupa plecarea lui Fabio Capello la Juventus Torino, urmata de criza financiara acuta, AS Roma fara Francesco Totti nu era nimic mai mult decat o echipa de pluton din zona de mijloc a clasamentului. Totti a mentinut aproape de unul singur aceasta echipa pe prima scena a fotbalului european, evitand prin aceasta maniera colapsul financiar din era Rosella Sensi. Poate ca-i era mult mai usor sa aterizeze la apelul lui Fabio Capello cu primul avion la Real Madrid si probabil isi imbogatea palmaresul personal cu trofeul UEFA Champions League si cu un Balon de Aur.

FRANCESCO TOTTI”Relatia mea cu Spalletti? Ne spunem buna dimineata si buna seara. Atat! In ziare vorbeste atat de frumos despre mine, dar in fata nu are curaj sa-mi spuna de ce nu mai joc. Il respect ca antrenor si consider ca el e cel mai potrivit pentru Roma, dar vreau ca oamenii sa fie corecti cu mine, sa-mi spuna in fata cum stau lucrurile. In iunie imi expira contractul. Astept vesti de la Pallotta si voi evalua situatia” – Francesco Totti (sursa digisport.ro)

S-au tot incercat fel si fel de definitii pentru Francesco Totti. Unii il considera o legenda vie a Romei si nu numai, alti o institutie insa cu tot respectul pentru perioada romantica petrecuta de baronul Nils Liedholm pe banca si pentru vectorii de imagine din iarba din acea vreme: Ancelotti, Pruzzo sau Paolo Roberto Falcao, Francesco Totti nu poate fi definit. Totti este AS Roma si AS Roma este Francesco Totti. Din acest motiv am senzatia ca in momentul de fata Luciano Spaletti este genul de musafir care incearca sa faca ordine in casa altuia, iar aceasta haina de Mesia pe care vad ca o tot imbraca in ultima vreme nu-i face cinste.

SPALLETTI-TOTTINu am motive intemeiate sa-i contest calitatea profesionala de care beneficiaza Luciano Spaletti dar ma uit putin pe calendar si constat ca deocamdata nu a castigat decat in deplasare la Sassuolo. Sa invingi cu greu la Carpi si sa bati acasa pe Frosinone, Sampdoria sau Palermo mai ales la cum se prezinta cele doua din urma in aceasta stagiune de campionat, pe teren propriu nu-i decat o constatare. Pentru acest gen de victorii nu era nevoie de Spaletti. Sunt genul de puncte care pot fi adunate si cu un antrenor interimar pe banca. Performanta notabila ar fi fost in contextul in care se obtinea ceva pozitiv din partida cu Juventus Torino sau cu Real Madrid.

Spaletti nu a invatat nimic si risca sa repete istoria. Acum patru ani la AS Roma a mai fost un antrenor la fel de umflat in pene in fata lui Francesco Totti si a terminat sezonul in afara cupelor europene. Cu tribuna pe care si-a asezat-o de buna voie si nesilit de nimeni impotriva, Spalletti are toate sansele sa repete isprava lui Luis Enrique.Ce inseamna reactia la nervi?! Daca Spalletti l-ar fi oprit pe banca si i-ar fi oferit posibilitatea lui Francesco Totti sa se exprime in fata publicului in ultima jumatate de ora, in meciul cu Palermo mai ales ca tabela de marcaj permitea acest lucru se putea aseza usor batista pe tambal. Pana la urma mesajul capitanului a fost scurt si la obiect. Nu are pretentia de a fi titular incontestabil are nevoie de minunte in acest gen de meciuri pentru a-si putea incheia cariera cu fruntea sus. Mai devreme sau mai tarziu aceast abuz de autoritate va echivala cu demiterea lui Luciano Spaletti. La Roma subiectul Totti nu se discuta. Publicul nu va trece usor cu vederea o asemenea blasfemie, iar daca Totti va iesi din teren pe usa din spate si va ajunge in conducere imi este greu sa cred ca nu va raspunde cu aceiasi moneda.


Intradevar varsta nu iarta pe nimeni dar nu sunt deacord deocamdata cu teoria ca in momentul de fata Francesco Totti nu mai poate ajuta cu nimic din teren pe AS Roma. Sezonul trecut pe sfarsit de ianuarie, a fost decisiv intr-un derby cu Lazio Roma (link video). Nu vad de ce astazi nu ar putea fi util in formula de start sau in ultima jumatate de ora intr-o partida cu Carpi sau Frosinone. Daca are capacitatea fizica sa stea sau nu in ghete in momentul de fata doar el cunoaste raspunsul, noi chibitii din fata micilor ecrane nu ne ramane decat sa ne dam cu parerea intr-un sens sau altul.

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.