Top 5 idei de afaceri pe care să pariezi

Anul 2020 nu este deloc atrăgător pentru viitorii antreprenori. Criza din sectorul medical a condus la scăderi ale vânzărilor, restructurări de personal și modificarea, din temelii, a strategiilor pe termen lung pentru companii din foarte multe domenii de activitate. Apariția noului coronavirus a avut un impact puternic asupra economiei globale, iar, lumea întreagă e plină de incertitudini. În ansamblu, activitatea profesională are de suferit, însă, dacă ne gândim din alte perspective, poate fi momentul perfect pentru a demara un business care să prindă rădăcini solide. Nevoia de distanțare fizică a schimbat obiceiurile oamenilor, dar, tocmai acest context special a făcut ca unele companii să se reinventeze sau chiar să-și extindă activitățile. Dacă ești interesat să pornești o afacere, iată câteva idei pe care poți să pariezi:

Magazin online

Unde există cele mai bune perspective pentru începerea unui business? Desigur, în mediul online. Volumul cumpărăturilor pe internet a crescut semnificativ în acest an, așa că una dintre cele mai bune investiții este în e-commerce. Totuși, nu este vorba doar despre achiziții pe care consumatorii le fac în prezent, ci, și de ceea ce va urma, după terminarea pandemiei de coronavirus. Mediul online este la îndemâna oricui și oferă toate condițiile unei afaceri de viitor. Lansarea unui magazin virtual nu solicită prea multe resurse, însă, este important să alegi cu atenție produsele pe care le vei comercializa astfel încât să atragi atenția clienților.

Online coaching

Rămânem în zona online pentru a-ți atrage atenția asupra unui business care necesită anumite abilități. Spre deosebire de cursuri, coachingul înseamnă ca tu să stai, față în față, cu anumite persoane și să le înveți lucruri pe care le stăpânești foarte bine. Marketing, management, vânzări sau contabilitate. Sunt doar câteva dintre domeniile interesante pentru care oamenii sunt dispuși să plătească, dacă află de la tine cum să-și facă treaba mult mai bine.

Curățătorie

Timpul înseamnă bani, așa că, foarte mulți oameni renunță la treburile casnice extrem de solicitante pentru a munci în plus. În condițiile în care angajații stau peste program la serviciu sau, mai nou, lucrează de acasă peste 8 ore pe zi, serviciile de curățătorie sunt varianta optimă de a avea hainele și nu numai mereu curate. De altfel, curățătoriile au devenit un business tot mai căutat, fiind unele dintre cele mai bune idei de firmă accesate prin intermediul francizelor. Investiția inițială este semnificativă, dar, poate fi recuperată într-un timp destul de scurt.

Agenție de consultanță

Există o mulțime de sectoare care suscită interes, însă, oamenii sunt reticenți fiindcă nu au experiența necesară. Un consultant le poate ușura munca, îi poate ajuta să-și dezvolte strategii de business ori să-și optimizeze activitatea. Acest lucru înseamnă că te poți specializa în anumite domenii pentru a deveni tu consultant – marketing, business, vânzări, administrativ, nutriție și wellness, implementarea standardelor ISO, optimizarea site-urilor web, etc. După câteva cursuri de inițiere, poți dezvolta o afacere de succes.

Culturi ecologice

În ultimii ani, lumea întreagă a pus tot mai mult accentul pe legumele, plantele și fructele bio. Agricultura ecologică a căpătat o faimă de nedescris, după ce oamenii au devenit din ce în ce mai interesați de calitatea produselor pe care le mănâncă. Așadar, cei pasionați de agricultură pot obține câștiguri însemnate dacă investesc în culturi ecologice. Mai mult, în ultima vreme, sunt căutate și fructele sau legumele mai puțin cunoscute, precum aronia, cartofi mov, merișoarele, agrișele sau goji. 

Prospectează gratuit piața românească, pentru a lua cea mai bună decizie de business. Informează-te despre mediul de afaceri și companiile din România și stabilește ce anume lipsește de pe piață. Deși anul 2020 nu a fost unul prea bun pentru economia globală, există nișe unde start-up-urile încă își pot face loc dacă prezintă idei inovative. Plus că, vine și 2021.

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.