Toma Coconea, locul 11 la Red Bull X-Alps


Toma Coconea, singurul sportiv care a participat la toate
edițiile Red Bull X-Alps, s-a clasat pe locul 11 în cea mai dură competiție de
anduranță din lume, după ce a stabilit și un nou record al competiției, el
zburând cu parapanta la o altitudine de 6.017 metri.

2030,78 de kilometri prin Alpi a parcurs Toma Coconea în cele 11 zile de la startul celei mai dure ediții Red Bull X-Alps din istorie. Veteranul și dublul vicecampion al competiției a parcurs 590,84 kilometri în alergare în 98 de ore și jumătate, la o viteză medie de 4,7 km/h, și a zburat o distanță de 1.439,95 de kilometri, timp de aproape 41 de ore, la o viteză medie de 33,95 km/h. 

——-

Cu un total de 123,7 km parcurși  – 60.95 km în alergare montană și 59.5 km în zbor cu parapanta – Toma Coconea a câștigat prima etapă a celei mai dificile competiții montane din lume, Red Bull X-Alps. Veteranul și dublul vicecampion al competiției a trecut primul linia de finish din Wagrain-Kleinarl, determinat să-și depășească încă o dată limitele, după extraordinarul timp parcurs de 9.6 ore. Startul în cea de-a noua ediție Red Bull X-Alps a avut loc în Piața Mozart din Salzburg, în uralele fanilor prezenți, iar prima bornă a competiției a însumat un total de 59.1 km parcurși în linie dreaptă între regiunile Gaisberg și Wagrain-Kleinarl.

“Un final de zi cu multă satisfacție! Vă mulțumesc pentru toate gândurile bune, ne vedem dimineață cu forțe proaspete!”, a declarat Toma Coconea după prima zi victorioasă a competiției.

Urmărește-l live pe Toma Coconea în drumul său de peste 1.138 de km până la Monaco, prin aplicația interactivă 3D, de pe RedBull.com, începând cu 16 iunie 2019. Aplicația de live tracking permite vizualizarea în timp real a întregii competiții, a clasamentului, a statisticilor personalizate fiecărui atlet și permite monitorizarea constantă a condițiilor meteo înregistrate din Salzburg…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.