Tenismena Ana Bogdan, copilotul lui Sorin Ghișoi pe prima mașină de curse electrică din campionatul de viteză în coastă


Dacă pe teren servește deseori cu 200km/h, frumoasa tenismenă româncă Ana Bogdan a cunoscut ce înseamnă această viteză  prin propriile simțuri, la bordul unei mașini de curse.

  Înainte de turneul pregătitor pentru  ediția din acest an a prestigiosului Roland Garros (unde, la ediția de anul trecut, a făcut o figură bună), Ana Bogdan a fost la Super Rally Mangalia copilotul lui Sorin Ghișoi, multiplu campion național la competițiile de viteză în coastă, pilot cu vechi state în competițiile organizate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Aflata pentru prima dată intr-o masină de curse, cu mult mai mult într-un electrică, singura aflată în sistemul competițional auto din țara noatră, Ana Bogdan s-a declarat încantata de experiența de la  Super Rally Mangalia: „Mi-a plăcut senzația, m-a surprins forta motorului, recunosc că nu ma asteptam să plece așa, ca din puscă. A  fost o senzatie nouă, mai ales că pe curbele de pe circuitul stradal nu se auzea decât zgomotul de rulaj al cauciucurilor  și nu zgomotul clasic al unui motor cu ardere internă. Împortant e că, în ciuda vietezii m-am simțit în siguranță, este o mașină de curse special construita sa te protejeze în caz de impact, cu ramforsări, dar si datorită faptului că, la volan, era Sorin Ghișoi. Cu siguranta o să îmi facă plăcere să fac echipă cu Sorin și prima masină electrică de curse din România”,  ne-a declarat Ana Bogdan, aflată în drum spre aeroport, grăbită să prindă avionul spre Franța.

Deși aflată în stadiul de prototip, iar echipa inginerului francez Marc Areny încă experimentează prepararea optimă a motorului termic la cel 100% electric. Prima masină electrică de curse din România, a reușit performanța să obțină un timp de 3:02 la Super Rally Mangalia, calificându-se pe locul 17 în clasamentul general și pe locul 1 la Clasa Electrică, unde nici nu are, încă, un…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.