Te-ai întrebat vreodată de ce le place oamenilor să parieze?

Oamenii pariază încă din cele mai vechi timpuri. Deși această activitate a evoluat într-o adevărată industrie, motivele care îi fac pe oameni să parieze și sentimentele ce vin odată cu acest lucru au rămas aproape la fel. Află de ce oamenii încă pariază și de ce le place atât de mult!

Nu mai este deloc ceva neobișnuit să vedem peste tot case de pariuri, chiar și în online. Diversificarea acestora și apariția permanentă a caselor de pariuri și a cazinourilor este o dovadă a faptului că oamenii încă sunt atrași de lumea pariurilor.

Dar de ce există această atracție?

Iată de ce oamenilor le place să parieze:

Sentimentului euforic al riscului

La fel ca și în cazul sporturilor extreme, oamenii caută acele lucruri care să le ofere o senzație euforică. Această senzație este prezentă și la participarea la pariuri, ceea ce reprezintă un risc. Din punct de vedere științific, aceste tipuri de activități acționează asupra creierului uman, favorizând eliberarea unor substanțe ca adrenalina, serotonina și dopamina. Pariul în sine duce la o serie de trăiri incitante, cum ar fi nerăbdarea aflării rezultatelor, speranța câștigării pariului, nesiguranța dacă pariul va fi sau nu câștigător, bucuria câștigului, plăcerea în sine a jocului.

O activitate plină de farmec

Vedem scene de pariuri în filme, jocuri sau introduse în scene de teatru sau cărți și acest lucru este prezentat ca ceva elegant, grațios, poate chiar senzual. Această percepție a ajuns una generală și a făcut ca pariurile să fie văzute ca ceva mai ales pentru persoanele cu un anumit statut social. Cumva, participarea la pariuri induce în mintea pariorului sentimentul de încredere în sine și îl face să se valorifice mai mult.

Pariurile ca ieșire din rutină

Măcar din când în când, este nevoie de ceva ce să deconecteze persoanele de la rutină. Pariurile sunt una dintre variantele puse la dispoziție pentru acest lucru. Ca și jocurile video, de exemplu, pariurile sunt o escapadă într-o altfel de lume, undeva unde persoana respectivă deține controlul, are libertatea de alege ce anume joacă și cât dorește să parieze și așa mai departe.

Câștigurile posibile

Bineînțeles, premiile sunt un alt element care îi atrage pe oameni să pariez. Dacă nu ar exista un premiu, probabil nu ar mai exista celelalte aspecte explicate mai sus. Acesta este, de cele mai multe ori, elementul ce îi face pe toți să parieze. Să ai șansa de a câștiga prin distracție este ceva de fiecare om dorește să facă.

Contrar concepțiilor care plasează pariurile în lista viciilor, acea „obsesie” apare doar la o mică parte din persoane și reprezintă lipsa dorinței de a se opri din pariat și/sau participarea la pariurile foarte riscante. Pariurile trebuie făcute și cu puțină știință și încercarea de a miza o sumă accesibilă pentru fiecare parior în parte. Așadar, o persoane care „pariază deștept” își va alege tipul de pariuri la care consideră că are mai multe șanse de câștig și nu pariază mai mult decât are în buzunar. Este o formă de distracție și nicidecum ceva ce ar trebui să pună în pericol în vreun fel pe oricine.

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.