Sute de schiori din zeci de țări vor participa la cele mai mari competiții de schi alpin


Sute de schiori din zeci de țări vor participa la cele mai mari competiții de schi alpin. Este vorba despre FIS CUP Open 2019 (5-6 februarie) și FIS Children Trophy 2019 (19-20 februarie), curse înscrise în calendarul oficial al Federației Internaționale de Schi (FIS). Ambasadorii competiţiei FIS Children Trophy sunt Ioan Valeriu Achiriloaie şi Ioan Gabriel Nan, cei mai reprezentativi schiori români din ultima perioadă.

După o ediție extrem de reușită a concursului de schi alpin pentru copii și tineret, FIS Children`s Trophy, care s-a desfășurat în luna februarie a anului 2018, Asociația de Turism Poiana Brașov împreună cu Federația Română de Schi și Biatlon și cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, adaugă în palmares o competiție spectaculoasă de schi: FIS Cup Open. Probele la care se vor întrece atleții participanți sunt Slalom și Slalom Uriaș. La  acest concurs se vor atribui premii în valoare de 20.000 euro.

Doar anul trecut au participat la concursul FIS Children Trophy în jur de 100 de schiori din zece țări, unele dintre ele cu mare tradiție în schiul alpin: Austria, Argentina, Brazilia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Serbia, Turcia, Ungaria și România.

„Singurul impediment pentru concurenți ar fi că România este foate departe și competițiile nu sunt legate încă într-un circuit regional. Sunt oameni care nu vor veni din cauza distanței. Dar sper că după acest program FIS, va pleca vorba și sunt sigur că de la an la an va crește valoarea concursului”, crede unul dintre ambasadorii sportivi ai competiţiei, multiplul campion național și internațional Ioan Valeriu Achiriloaie.

În anul 2011 – 2012 stațiunea a beneficiat de un program guvernamental de dezvoltare a infrastructurii de schi pe direcţiile de extindere a arealului de circa 80 de hectare, cu o lungime cumulată a pârtiilor de 24 de kilometri acoperiţi integral de zăpadă artificială. Valoarea investiției s-a ridicat…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.