Superliga de polo masculin 2019. Semifinalele încep vineri. Se joacă ”cel mai bun din cinci meciuri”


Superliga Națională de polo masculin programează vineri și sâmbătă primele dueluri din faza semifinalelor. Dacă eternul derby Steaua – Dinamo pare acum unul disproporționat valoric (campionii ultimelor 3 ediții au pierdut un singur meci în campionat, în ultimul an și jumătate), partida dintre Corona Sportul și CSM Oradea reprezintă capul de afiș al careului de ași.

Programul primelor două meciuri din semifinale

Brașov:
19.04 ora 18.00 Corona Sportul Studențesc – CSM Digi Oradea
20.04. ora 12.00  Corona Sportul Studențesc – CSM Digi Oradea

București
19.04 ora 20.00 Steaua București BA – CS Dinamo București
20.04 ora 11.30 Steaua București BA – CS Dinamo București

Singura echipă care a învins Steaua în cele 32 meciuri ale sezonului regular, Corona Sportul Studențesc, speră la calificarea în prima finală din istoria clubului. Brașovenii au terminat în premieră pe locul secund și vor avea avantajul terenului propriu, în caz de egalitate după 4 meciuri. Duelul dintre Corona și Oradea este o reeditare a semifinalei din sezonul trecut, când echipa de pe malul Crișului s-a impus cu 3-0. Contextul este însă acum diferit.

Pregătire cu o fostă campioană a Europei

Pentru a forța calificarea în finală, poloiștii de la Corona au beneficiat de un stagiu de pregătire de lux în Serbia. ”Studenții” au avut meciuri amicale cu Steaua Roșie Belgrad, campioana Europei din 2013. Ultimele antrenamente s-au efectuat însă în bazinul Floreasca din Capitală. Brașovenii cred că o calificare în finala campionatului ar da startul unei echipe competitive și pe plan european. În toamnă, Brașovul a organizat în premieră turul 1 preliminar al Ligii Campionilor.

Declarații

Aurelian Georgescu, antrenor Corona:
”Văd o semifinală grea, nu foarte grea. Anul ăsta le-am făcut cadou un meci. Este momentul nostru, depinde doar de noi. Un titlu ar înseamna că ne-am făcut bine treaba. Este…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.