Sport la înălțime! Ei sunt cei mai buni ambasadori ai României în lume

România s-a mândrit întotdeauna cu sportivii săi de performanţă. Sportivi care, indiferent de vremuri, au reprezentat adevăraţi ambasadori ai ţării pe întregul mapamond. Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo sau, acum, Simona Halep şi Cristina Neagu au făcut ca numele României să fie rostit cu respect în toată lumea. O lume care şi acum ştie despre România că înseamnă, în primul rând, Nadia, Năstase, Hagi ori Halep. O „etichetă” poate superficială, care însă face mare cinste „săracului” sport românesc. 

Simona Halep – tenis. Un an de supremaţie

Simona Halep, 27 de ani, le-a redat românilor încrederea că pot fi cei mai buni. Născută pe 27 septembrie 1991, la Constanţa, Halep a devenit cel mai în vogă sportiv român din ultima vreme. Simona şi-a început ascensiunea în circuitul profesionist feminin de tenis în 2013, iar în octombrie 2017 a ajuns numărul 1 mondial WTA. Poziţie pe care Simona a încheiat şi anul 2018. În iunie, Halep a câştigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros, primul din carieră, după alte trei finale de Grand Slam pierdute: două la Roland Garros (2014, 2017) şi una la Australian Open (2018). Halep are în palmares alte 18 turnee WTA la simplu. Simona a câştigat peste 28 de milioane de dolari.

Cristina Neagu – handbal

Ce a spus Cristina Neagu despre meciul cu Rusia

Cristina Neagu, 30 de ani, este cea mai bună handbalistă din istoria României. Poreclită „Messi din handbal”, Neagu este singura handbalistă din istorie declarată de trei ori cea mai bună din lume (2010, 2015, 2016). Cristina, liderul naţionalei României şi al echipei CSM Bucureşti, a fost desemnată de cinci ori cea mai bună handbalistă română. Cristina Neagu a deprins tainele handbalului la CSŞ 5 Bucureşti şi se anunţa mare speranţă încă din 2005, pe când avea 17 ani, când a cucerit argintul european cu naţionala de junioare şi a fost cea mai bună din lume la vârsta ei. „Cris”…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.