Spaima „spartanilor”, antrenorul orfanilor. Boxerul Robert Cristea pregătește copiii de la centrul de plasament din Periș: „Simt că mă identific cu ei”


De un an și jumătate, Robert Cristea, campion național la profesioniști, categoria semimijlocie, 37 de ani împliniți de Ziua Femeii, s-a implicat într-un proiect de suflet.

„Lucrez cu doi copii cu potențial bun, Doru și Alex. Au venit de la căminul de copii din Periș, prin Alexandra, un voluntar. I-a întrebat ce sport vor să facă și au zis de box!”, dezvăluie pugilistul.

„Dacă mă ascultă și își văd de treabă, pot ajunge la performanță! Cei care au grijă de ei au vrut să plătească pentru orele lor de antrenament, dar n-aveam cum să le percep taxă”, explică el.
”Puștii vin la sală de 3-4 ori pe săptămână. Simt că mă identific cu ei, și eu am plecat de jos, dintr-o familie modestă, cu mulți copii, iar prin box am putut să mă realizez. Ședințele de pregătire pe care le fac cu ei îmi dau o energie pozitivă. Iar pe Doruleț și pe Alex îi văd ca pe Rocky”, completează Cristea.
Boxdupabirou.ro!
Atunci când nu boxează, Cristea îi învață pe alții să boxeze. El e romotorul proiectului boxdupabirou.ro și i se mai spune „profesorul gulerelor albe”: „La început, corporațiștii sunt sceptici, însă, ușor-ușor, începe să le placă. Modelul e importat din America, sport după serviciu. Sala are ring și saci de box, dar și o zonă de fitness, unde ne concentrăm pe forță. Cel mai bine e să lucrezi cu cu greutatea corpului”.

Antrenorul spune că „totul e o modalitate de a te menține în formă, pentru că antrenamentele de box sunt solicitante. Cred că fiecare a visat la un moment dat că e Clay, Tyson, De La Hoya, Maywether ori Mihai Leu, așa că oamenii vin să-si transforme visul într-o realitate, atât cât le permit forțele. Cei mai mulți dintre elevii mei sunt corporatiști care văd în antrenamentele de box o variantă de mișcare. Am și români, și străini, și doamne, și domni, și copii. Eu îi antrenez ca pe niște profesioniști, doar că la altă…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.