Simona Halep, sub presiune. Începe turneul de la Paris pe locul 8 WTA și îl poate termina cel mult pe poziția a 3-a!


În primul tur al turneului de la Roland Garros (26 mai – 9 iunie), Simona Halep, 27 de ani, o va întâlni, marți,  pe australiana de 26 de ani Ajla Tomljanovic (47 WTA).

Pentru Simona, care a început săptămâna pe locul 3 WTA cu 5.533 de puncte, va fi cel mai important turneu al anului pentru că, din postura de deținătoare a trofeului, ea va avea de apărat 2.000 de puncte. Puncte care cântăresc greu.

Astfel, înaintea partidei de astăzi cu Tomljanovic, sportiva din Constanța este, în timp real, pe locul 8 WTA, cu doar 3.603 puncte. Iar un eventual eșec în runda de debut al turneului de Mare Șlem de la Paris ar putea chiar s-o scoată pe Simona Halep și din top 15 WTA!

Conștientă de importanța acestui joc, Simona Halep a vorbit despre adversara sa din primul tur, pe care a întâlnit-o ultima oară în 2018, în “16”-imi la Cincinnati, scor 4-6, 6-3, 6-3 pentru sportiva noastră.
Simona Halep, sub presiune.: ”Am o șansă bună de a câștiga”
“Va fi un meci diferit față de cel de la Cincinnati, pentru că acum e pe zgură, iar jocul este altul. Va fi un meci greu. Ea e puternică, lovește mingea tare. Trebuie să mă concentrez pe ce am eu de făcut și dacă îmi fac jocul, am o șansă bună de a câștiga”, a spus Halep.

Aceasta a adăugat: “E minunat să fiu din nou aici, sunt sănătoasă și totul merge bine. Încerc să mă bucur de fiecare moment, pentru că este un turneu special”. În cazul în care își va apăra titlul, Simona poate rămâne cel mult pe locul 3 WTA!

Înaintea partidei, Simona Halep a mers împreună cu Irina Begu la secția de votare pentru alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție de la Paris. Simo a fost întâmpinată cu urale de români, fiind lăsată să intre direct în sala de vot.  La ieșire, sute de oameni i-au scandat numele sportivei din Constanța.

Alegeri istorice: Cum partidul lui Viktor Orban și-a crescut procentele, în timp ce…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.