Simona Halep și-a anunțat prezența la turneul de la Stuttgart. Nemții pregătesc o ediție de colecție


Organizatorii turneul WTA de la Stutgart (22-28 aprilie) anunță că, pentru prima oară din 2012 încoace, toate deținătoarele titlurilor de Grand Slam vor fi prezente la startul competiției. 

Nemții se laudă că, din Top 10, 8 jucătoare vor veni la Stuttgart, turneu sponsorizat de Porsche și dotat cu premii totale de 886.077$, scrie wtatennis.com.

Printre numele care au confirmat prezența se află și Simona Halep, actual loc 2 WTA. Românca va merge în Germania direct din Franța, unde va evolua, pe 20 și pe 21 aprilie, pentru România, în semifinalele Fed Cup. Învinsă la Indian Wells în ”optimi”, Halep va concura, în perioada imediat următoare, la Miami (19-30 martie).
”Angi” – în prim-plan, Simo – mai în spate
Afișul turneul de la Stuttgart, unul de categoria Premier, o are în prim-plan pe germanca Angelique Kerber, deținătoarea titlului la Wimbledon, iar japoneza Naomi Osaka, campioana de la US Open și de la Australian Open, și românca Simona Halep, cea care a triumfat la Roland Garros 2018, se află în plan secund. 

Deși nu este un turneu de primă mărime, având premii care nu depășesc suma de un milion de dolari, întrecerea de pe zgura de la Stuttgart reușește să adune, an de an, crema tenisului mondial dintr-un motiv simplu.

”Patronul” turneului este Porsche, sponsor pentru multe jucătoare din circuit care au trecute în contract clauze ce le obligă să fie prezente la Stuttgart. Printre sportivele care fac reclamă producătorului german de mașini se numără și Simona Halep. 
Scandal în 2015
Ca să nu absenteze de la Stuttgart, Simona Halep a refuzat, în 2015, convocarea la Fed Cup, stârnind mânia fanilor, dar și a specialiștilor.
”De condamnat mi se pare faptul că ea spune că e obosită, dar se duce la Stuttgart. La Fed Cup nu sunt maşini Porsche. Dacă eram în locul ei, jucam la Fed Cup. Eu i-aş pune o întrebare: ce e mai important, Fed Cup sau…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.