Semifinalele SuperLigii de rugby se dispută sâmbătă: CSM București – Steaua București și Timișoara Saracens – Știința Baia Mare


Ediția 2018-2019 a SuperLigii CEC Bank a ajuns la faza semifinalelor, care vor avea loc sâmbătă, 18 mai. CSM București și Steaua București se vor întâlni într-un adevărat derby al Capitalei (ora 16.30,  stadionul Olimpia), în timp ce disputa dintre Timișoara Saracens și Știinta Baia Mare le va aduce față în față pe cele mai galonate echipe din istoricul primului eșalon valoric, de când acesta se desfășoară în actualul format. 

În ordine cronologică, prima semifinală se va disputa pe stadionul Dan Păltinișanu, de la ora 12:00, între două echipe obișnuite să se întalnească în finala SuperLigii CEC Bank, campioana și vicecampioana în exercițiu, Timișoara Saracens, respectiv Știinta Baia Mare. În acest sezon însă va fi imposibilă o nouă confruntare în ultimul act al competiției, așa cum s-a întâmplat în anterioarele trei ediții, toate câștigate de bănățeni, clasate pe locurile doi, respectiv trei la finalul sezonului regulat, cele două rivale din provincie urmând a se întâlni de acesta dată în semifinale.

Singura dată când Timișoara Saracens și Știinta Baia Mare s-au întâlnit în semifinalele SuperLigii CEC Bank se întâmpla chiar la prima ediție a acesteia, în 2011. Atunci partida s-a disputat pe fostul stadion Lascăr Ghineț, actuala Arena a Zimbrilor și s-a încheiat cu victoria Știintei Baia Mare, rezultat 24-22. Fără vreun eseu marcat, dar cu Ionuț Dimofte autor a șase penalități și un dropgol, respectiv Ionuț Budușanu o penalitate, zimbrii au trecut de bănățenii care au punctat prin Paula Kinikinilau eseu și Valentin Calafeteanu cu cinci lovituri de pedeapsă și o transformare.

În sezonul regulat al acestei ediții de campionat, cele două echipe și-au împărțit victoriile. În Banat au câștigat Sarazinii cu 32-26, după un meci spectaculos, raportul eseurilor fiind egal 4-4, însă cu Samoa Luke și Jody Rose mai eficienți din fața butului. Pe Arena…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.