Selectia si explicatiile oferite de Cristoph Daum

”Am plăcerea să va anunț lotul României pentru meciul cu Danemarca. Vreau să vă spun că am călătorit mult, am văzut multe partide, am vorbit cu jucătorii noștri, cu antrenorii lor, cu mulți oameni, în dorința de a face cea mai bună selecție. Aș vrea să spun că, în cazul în care un jucător se aștepta să fie convocat și nu este, nu trebuie să fie dezamăgit pentru că ușa echipei naționale rămâne deschisă. Noi credem că am făcut cea mai bună selecție pentru echipa României pe care o puteam face la acest moment.

Cristoph Daum, selectionerul nationalei de fotbal a Romaniei, discuta cu jucatorii la prima sedinta de pregatire a tricolorilor inaintea meciului cu Muntenegru, la Centrul National de Fotbal Mogosoaia, luni, 28 august 2016. Reprezentativa Romaniei va juca pe 4 septembrie, de la ora 21:45, pe stadionul Cluj Arena, impotriva selectionatei Muntenegrului. Va fi primul joc in calificarile pentru Mondialul din Rusia si jocul de debut al noului selectioner al echipei nationale, Christoph Daum. ALEXANDRU DOBRE /MEDIAFAX FOTO

Ieri am vorbit în mod special cu Pantilimon, eram îngrijorat de forma sa fizică. Mi-a zis că se antrenează cu echipa, iar la meciul următor va fi rezervă și cred că va fi apt pentru meciul cu Danemarca. Oricum, în cazul în care nu va fi la o capacitate fizică maximă, am făcut și o listă suplimentară de jucători.

L-am chemat pe Vlad Chiricheș, chiar dacă nu joacă meci de meci pentru Napoli, știm că mereu când este la echipa națională dă totul. Este un jucător pe care te poți baza, iar noi avem încredere în el. Toșca a făcut un pas important în cariera sa. Am fost în Spania, l-am urmărit pe viu, am discutat cu el, are foarte multă încredere și credem că poate aduce ceva în plus echipei naționale.

Pe Cosmin Moți l-am urmărit în meciurile din Europa League, împotriva celor de la Copenhaga, unde a avut evoluții foarte bune. Latovlevici este unul dintre cei mai buni fundași stânga pe care-i avem acum. Cred că nu este o surpriză nici faptul că l-am chemat pe Romario Benzar, la Viitorul sunt mulți jucători interesanți pentru noi. Cred că avem o defensivă foarte bună, plus câteva soluții în caz că se întâmplă ceva neprevăzut.

La mijloc l-am convocat pe Răzvan Marin, care a avut un început bun la Standard, s-a acomodat foarte bine. Am văzut o pregătire fantastică la Andrei Prepeliță, cât am fost în Antalya, unde a arătat că este pregătit și merită să fie chemat la echipa națională. Poate că neașteptată ar putea fi convocarea lui Mihai Pintilii, dar l-am urmărit și în cantonament, am vorbit cu el, am văzut că este un lider care poate oferi un plus echipei pe teren sau în afara lui, datorită experienței sale. Eric Bicfalvi a schimbat echipa în Rusia și a făcut un meci excelent împotriva celor de la Krasnodar, cred că este pregătit. Stanciu a făcut și el meciuri bune la Anderlecht, la fel și Dorin Rotariu la Club Bruge.

În linia de mijloc sunt și câteva nume noi, spre exemplu Constantin Budescu pe care l-am urmărit și cred că merită această convocare datorită evoluțiilor sale. Cred că această convocare ar trebui să-l motiveze și să continue la un nive de performanță ridicat. Îi urăm bine a revenit lui Budescu. De asemenea l-am urmărit și pe Sergiu Hanca de la Dinamo, care traversează o perioadă bună. I-am chemat pe acești jucători pentru a-i cunoaște mai bine, nu-i cunosc personal atât de bine. Hanca cred că a făcut o treabă fantastică pentru Dinamo.

În atac îl avem pe Stancu, care este un obișnuit al lotului. Și-a schimbat echipa, am văzut că îi merge bine, dar trebuie să se refacă după o accidentare. Cred că va fi gata pentru meciul cu Danemarca. Am văzut evoluțiile lui Alibec la Steaua, este o presiune mare pe el, dar am văzut cu a făcut față acestui lucru. La echipa națională a fost mereu un element pozitiv și vreau să-i ofer o motivație, îl chem pentru că știu că dacă-l voi trimite pe teren va da totul pentru victoria României. Chipciu este un jucător polivalent, poate evolua pe mai multe posturi și a jucat foarte bine pentru Anderlecht. L-am urmărit cu Atenție și pe Claudiu Keșeru la Ludogorets, a jucat 90 de minute în ultima partidă și poate oricând marca. Este un atacant bun. Adi Popa s-a descurcat bine până acum, a ajuns la Reading și chiar dacă nu prea a jucat îl vreau în echipă. Pe Andrei Ivan l-am văzut la ultima acțiune și l-aș fi băgat cu Rusia. Vreau să petrec mai mult timp cu el și trebuie să vadă această convocare ca pe o recompensă pentru evoluțiile sale, dar și ca pe o motivare să meargă mai departe, să realizeze mai multe și că trebuie să fei mai puternic din punct de vedere mental, dar voi discuta cu el la echipa națională despre acest lucru.

Am decis să fac o listă suplimentară. Acești jucători trebuie să fie pregătiți în cazul în care unul sau mai mulți jucători din lot devin indisponibili. Mățel are o ușoară accidentare, dar vom vedea cum se va reface. Este mereu o alternativă, dacă se întâmplă ceva. Poate este o surpriză faptul că nu l-am convocat pe Hoban, pentru că el era o prezență obișnuită la lot, chiar și ca titular. Îi suntem recunoscători pentru tot ceea ce a făcut și știm că, dacă avem nevoie, îl putem chema oricând. Am avut câteva întâlniri cu Grozav și aș putea să-l chem, e gata pentru echipa națională. Poate o surpriză pentru unii, dar nu și pentru mine, ar putea fi Adrian Stoian, de la Crotone, pe care l-am urmărit și traversează o perioadă foarte bună în Serie A și pentru mine este doar o problemă de timp până când va fi chemat la echipa națională. Acest lucru trebuie să fie o motivare pentru el să continue așa pentru că are ușa deschisă la echipa națională.
Florin Niță e un portar de încredere pentru mine, nu am niciun dubiu că poate ajuta echipa națională. Steliano Filip este un jucător de la care așteptăm mai mult, dar care se află în vederie noastre pentru că are mult potențial de a-și îmbunătăți calitățile și de a evolua mereu la un nivel ridicat. Tamaș este un jucător pe care îl poți convoca imediat. Are experiență și este un caracter puternic. Sunt convins că poate ajuta echipa națională .

În concluzie, cred că am făcut o selecție bună, iar fotbaliștii de pe lista adițională trebuie să fie motivați pentru că au ușa deschisă. Cred că avem un mix de experiență, fotbaliști care își asumă responsabilitatea, jucători tineri foarte talentați și care au demonstarat că au calități. Deci avem o combinație bună și vom fi uniți pentru acest meci cu Danemarca”, a declarat Christoph Daum pentru site-ul Federației Române de Fotbal.

Lotul României pentru meciul cu Danemarca

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra).

Fundași: Cristian Săpunaru (Astra), Romario Benzar (FC Viitorul), Vlad Chiricheș (Napoli), Alin Toșca (Betis), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moți (Ludogorets), Iasmin Latovlevici (Karabukspor).

Mijlocași: Răzvan Marin (Standard Liege), Andrei Prepeliță (FC Rostov), Mihai Pintilii (FC Steaua București), Eric Bicfalvi (FC Ural), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Sergiu Hanca (Dinamo), Dorin Rotariu (Club Brugge), Constantin Budescu (Astra).

Atacanți: Bogdan Stancu (Bursaspor), Andrei Ivan (CSU Craiova), Adrian Popa (Reading), Denis Alibec (FC Steaua București), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Claudiu Keșeru (Ludogorets).

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.