Scandal pe gheață! Turbulențe la meciul Slovacia – Canada (5-6), de la Campionatul Mondial de hochei


La Bratislava, luni seară, gazda Slovacia a pierdut în ultima secundă în fața Canadei, iar cei 8.000 de suporteri au întrerupt meciul, aruncând pe patinoar cu monede, în semn de protest față de arbitraj.

A fost un joc palpitant de la început până la sfârșit. Slovacii au condus cu 2-0 și 4-2, însă nord-americanii au întors scorul până la finalul reprizei a doua, 4-5. Sukel a egalat, însă gazdele au încasat golul durerii cu 1,8 secunde înainte de final.
Au aruncat cu monede, în semn de protest față de prestația arbitrilor
După reușita lui Stone s-au petrecut evenimente rar văzute pe un patinoar. Cei 8.000 de suporteri din Steel Arena, din Bratislava, au aruncat o ploaie de monede pe gheață, în semn de protest față de prestația arbitrilor. Golul încasat a fost luat în inferioritate numerică, după eliminarea contestată a lui Cernak și faptul că Stone s-ar fi aflat în zona de protecție a portarului.
Imnul învingătorilor a fost huiduit
Slovacii mai înscriseră un gol, la 4-4, anulat după consultarea înregistrării video. Acum, însă, centralii Bjork, un suedez, și Nikolici, un austriac, nu au văzut nimic neregulamentar. Partida s-a terminat, însă, la final, s-a petrecut iar un eveniment rar văzut în hocheiul pe gheață la acest nivel. Mulțimea nemulțumită a huiduit imnul învingătoarei Canada.

“În mod evident, nu suntem mulțumiți de modul în care s-a încheiat, dar sunt mândru de jucători”, a spus antrenorul slovacilor, canadianul Craig Ramsay.

CLASAMENT GRUPA A

Finlanda 7p
Canada 6p
Germania 6p
SUA 5p
Slovacia 3p
Danemarca 2p
Franța 1p
Marea Britanie 0p

CLASAMENT GRUPA B

Rusia 9p
Suedia 6p
Elveția 6p
Cehia 6p
Letonia 3p
Norvegia 0p
Austria 0p
Italia 0p

Se joacă sistem fiecare cu fiecare în grupă, primele patru clasate merg în sferturi.

Rezultate după primele patru zile

Grupa A: Suedia – Finlanda 3-2 (prelungiri),…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.