Sătmăreanul Cornel Ene a prins de trei ori echipa etapei în Ungaria. 1 Decembrie printre maghiari, pentru fotbaliștii români de la formația Kisvárda

Ungurii râvnesc la Ardeal, iar românii se refugiază în fotbalul maghiar, un domeniu în care administrația Viktor Orban pompează sume uriașe, socotindu-l prioritate națională.

În fotbalul din Ungaria s-a format o colonie de români. Alungați peste granițe de instabilitatea financiară de la noi, cinci jucători din Liga 1 și-au găsit un loc călduț în OTP BANK Liga.

În prima divizie a campionatului maghiar evoluează, în acest moment, stoperul Răzvan Horj (Újpest Budapesta, locul 6), poreclit „noul Prodan” de Gică Hagi, mijlocașul Lorant Kovacs (Szombathelyi Haladás, locul 12, ultimul), portarul Mihai Mincă, stoperul Cornel Ene și atacantul Sergiu Negruț (Kisvárda Futball Club, locul 11, penultimul).

Sergiu Negruț, Mihai Mincă și Cornel Ene, tripleta tricoloră de la Kisvárda

 

„Suferă după Ardealul nostru|

Stoperul Cornel Ene, 25 de ani, a sosit în Ungaria abia în etapa a patra. De atunci, n-a putut fi scos din echipă. În cele 12 apari’ii, fundașul lansat de Olimpia Satu Mare a impresionat, prinzând de trei ori echipa rundei, chiar dacă formația lui este penultima în clasament (retrogradează ultimele două formații, dar criteriul este unul relativ într-un fotbal în care politicul are ultimul cuvânt).

Sătmăreanul, în echipa etapei a 7-a

 

Cornel Ene, în echipa etapei a 8-a din Ungaria, potrivit cotidianului Nemzeti Sport

 

Cornel Ene, alături de fostul internațional stelist Iosif Vigu, cel care l-a descoperit pe regretatul Daniel Prodan

 

De Ziua Națională a României, tripleta tricoloră s-a dezbrăcat în vestiarul plin cu unguri. „De 1 Decembrie, am avut meci, am bătut pe teren propriu, cu 1-0, Academia Puskás (n.r. – echipă pe care premierul maghiar Viktor Orban n-o lasă în ruptul capului să retrogradeze). Aici nu prea s-a simțit că este sărbătoare. Maghiarii nu ne-au zis nici «Dă-te mai încolo»! Fiecare și-a văzut de treaba lui. Dar, este însă evident că suferă după Ardealul…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.