Sârbul Vlade Divac va intra în Hall of Fame. Fostul mare baschetbalist are o fundație care ajută sute de mii de refugiați


Valoarea fostului mare baschetbalist sârb Vlade Divac va fi recunoscută încă o dată. De această dată, pe vecie. Pivotul care impresiona la LA Lakers va intra în Hall of Fame-ul baschetului american. De patru ani, Divac, 51 de ani, activează ca manager general la clubul Sacramento Kings.

Divac a fost acceptat pe lista care va fi citită la ceremonia de pe 7 septembrie, la Springfield (Minneapolis), prilej cu care va intra definitiv în legendă. Evenimentul va avea loc înainte de Final Four-ul colegiilor la baschet.

Sârbul, fost star în NBA, este din 2010 membru în Hall of Fame-ul FIBA. Acum, recunoaștea valorii sale trece la alt nivel. Când a aflat că va intrat în galeria marilor baschetbaliștii ai lumii, Divac a fost cu adevărat emoționat.

”Sunt fericit pentru această onoare care mi se face. Când eram puști, nu credeam că acest sport îmi va rezerva atât de multe onoruri”, a spus Vlade, într-o conferință de presă.

Vlade Divac și colegul de națională Peja Stojakovic, cu trofeul mondial câștigat în 2002

Palmaresul lui Divac este impresionant. La națională a câștigat două medalii olimpice de argint, cu Iugoslavia, în 1988, și cu Serbia, în 1996. Plus două medalii de aur la Mondiale, în 1990 și 2002, și trei europene, 1989, 1991 și 1995.

A intrat în NBA în 1989, ca a 26-a alegere în draft. A jucat pentru Los Angeles Lakers, de care s-a despărțit în 1996, când californienii au pus mâna pe Kobe Bryant.

Divac a fost primul non-american care a jucat peste 1.000 de partide în NBA (a terminat cariera cu 1.134 de meciuri, în 2005, după ce a mai bifat cluburi precum Hornets și Kings).

O singură finală NBA
Divac n-are niciun inel de campion. A jucat o finală NBA cu Lakers, în 1991, cedată în fața ”taurilor” de la Chicago, cu Michael Jordan lider. 
Divac este special și pentru generozitatea din afara terenului. A fost printre promotorii proiectului…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.