S-o zicem p-aia dreaptă!

23 februarie 2017. Leicester anunță că Ranieri nu mai este managerul echipei. Internetul explodează. Lineker, Mourinho și alte nume concentrate pe subiect îl venerează pe italian și nu văd decât jumătatea plină a paharului. Este în discuție omul care a adus titlul în  sezonul trecut unei echipe care părea condamnată retrogradării încă dinainte să se dea prima pasă în Premier League.

- Advertisement -

Scăpată de retrogradare cum nimeni nu-și poate explica nici până azi în 2015, Leicester produce minunea secolului în fotbal și câștigă Premier League, în mai 2016. Povestea fabuloasă a acestei echipe, traseul ultimilor ani și toate aceste detalii cu tentă fantasmagorică au fost citite și recitite de toți încă de anul trecut așa că nu voi da copy- paste.

Așa cum anticipam din finalul sezonului trecut, Leicester se va bate la retrogradare în acest an. Am fost numit nebun dar e februarie și nebunia mea prinde contur. Mă rog, liniile au fost trasate din prima etapă de la 1-2 contra unui Hull aflat în derivă dar pe tot parcursul sezonului acestea au devenit din ce în ce mai proeminente și iată-ne pe 23 februarie cu Leicester pe 17 în campionat, după 5 înfrângeri la rând, toate la zero! Dacă tot scriu cifre: în 8 din ultimele 10 meciuri din Premier League, campioana n-a înscris și a câștigat doar un meci. Da, pot înțelege acum șocul demiterii.

Am citit valuri întregi de postări pe rețele de socializare și n-am văzut pe nimeni s-o spună p-aia dreaptă: italianul îi ducea de la extaz la agonie în mai puțin de 12 luni. Păi se merită să păstrăm un monument la care să ne-nchinăm sau alegem să riscăm salvarea unui sezon compromis?! Șefii grupării engleze au ales corect! Indiscutabil! Nu garantează nimeni că această demitere va salva sezonul dar un lucru e cert: măcar acum mai au o șansă.

Nu invoc incapacitatea lui Ranieri de a salva echipa dar metodele sale par inutile, când într-un întreg sezon echipa ta face un singur meci bun, 4-2 cu Manchester City. Povestea putea avea un final și mai captivant cu Ranieri ducându-i în Championship sau poate salvându-i miraculos. Nu vom afla, dar știm că-i lasă la un punct de retrogradare și conștient că e nevoie de o schimbare pentru campioana Angliei.

P.S. : Se vorbește de traseul ireproșabil din Uefa Champions League al celor de la Leicester. Când termini pe locul 1,o grupă cu Brugge, Copenhaga sau Porto, asta după ce Espirito Santo îți strică primele 5 meciuri cu un 5-0 pe Dragao , e bine să nu o folosești ca argument prea solid. Se puteau face grupe mai puternice decât aceasta din echipe care n-au prins Europa în sezonul trecut.

Citeste si
1 Comentariu
  1. minereu says

    Titlul de anul trecut o sa rămână in istorie. Sa castigi campionatul in Anglia in fata unor echipe precum Chelsea, United, City, etc, etc cu jucători precum Bea apă, Morgan, fundasul stânga cu nume de condiment si alte cioate din astea mi se pare incredibil. Inteleg sa castigi cupa sau cupa ligii dar o competitie de anduranta este aproape inimaginabil. De salvat de la retrogradare probabil ii salva dar chiar si daca nu ii salva demiterea asta mi se pare mai degrabă o obisnuintă prin liga 1 burger, bergenbier, orange sau cum se mai chiamă. Am un coleg de servici mai in vârstă care urmărește mai mult fotbalul de la noi dar dimineața mai discutăm cu el rezultatele din seara precedentă de champions league. M-a intrebat miercuri dimineața ce meciuri avem astazi in liga campionilor. Zic porto cu juventus si sevilla cu leicester. Ce echipa e asta Leicester? ma intreaba. Zic campioana Angliei. Ah da?

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.