România – Olanda, la Euro 2018 de handbal feminin (duminică, ora 19:00, TVR1). Meci pentru semifinale

Naționala feminină de handbal a României dispută, duminică, de la ora 19:00, la Nancy, primul meci din Grupa principală II, împotriva Olandei, câștigătoarea grupei C, cu trei victorii din trei.

România – Olanda

Atât tricolorele, cât și batavele pregătite daneza Helle Thomsen au patru puncte, iar victoria ar echivala cu un pas uriaș spre semifinale pentru cine o obține.

Cristina Naegu și compania sunt conștiente că le așteaptă un nou meci foarte greu, poate mai greu decât a fost cel împotriva Norvegiei, câștigat categoric, vineri, scor 31-23.

„Am văzut meciul Olanda – Spania. Olandezele au jucat foarte bine, a fost un meci în care au evoluat în viteză. Olanda este una dintre echipele în formă în ultimii ani. Aş fi preferat un nou meci cu Norvegia”, a declarat Cristina Vărzaru pentru Digi Sport.

Jucătoarele-cheie din echipa Olandei sunt Nycke Groot, playmaker de la  Györi Audi ETO KC, și Lois Abbingh, de la Issy Paris, și care în perioada 2014-2016 a evoluat la HCM Baia Mare.

Martin Ambros a dezvăluit secretul jocului bun prestat de naționala României în primele trei meciuri. Când a fost întrebat de o jurnalistă străină, imediat după victoria cu Norvegia, „Cum e să o ai în echipă pe cea mai bună jucătoare a lumii?”, selecționerul spaniol a răspuns că „e minunat, dar pe Neagu am avut-o și la alte turnee, diferența e că acum jucăm ca o echipă. Toate jucătoarele au roluri importante și își asumă responsabilități în echipă. Și mai e ceva important, handbalistele care n-au jucat prea mult în meciurile oficiale fac o treabă excelentă la antrenamente și ridică nivelul acestora. Și asta e bine și pentru celelalte. Așa că au meritat să joace și ele la final.”

Olanda a obținut următoarele rezultate în grupa C: 28-25 cu Ungaria, 28-27 cu Spania, 34-23 cu Croația.

România se duelează pentru un loc în semifinale cu Olanda, Spania, Ungaria, Germania şi Norvegia. Primele…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.