România începe campania pentru Euro 2020 cu unul dintre cele mai subțiri loturi din ultimii 25 de ani. Fără fotbaliști de Top Class


Selecționerul Cosmin Contra are la dispoziție doar doi fotbaliști care evoluează în primele cinci campionate din lume pentru dubla cu Suedia (23 martie, Stockholm) și Feroe (26 martie, Cluj-Napoca) din startul preliminariilor Euro 2020: Vlad Chiricheș (Napoli/Italia) și Ciprian Tătărușanu (Nantes/Franța). În schimb, Suedia are în lot 15 jucători legitimați în Anglia, Italia, Germania și Franța.

Reprezentativa României nu mai are stranierii de altă dată. Nici măcar pe cei de acum opt ani, când Victor Pițurcă aborda turneul final Euro 2008 cu opt fotbaliști care evoluau în cele mai tari ligi: Cristi Chivu (Inter), Adrian Mutu (Fiorentina), Ștefan Radu (Lazio), Paul Codrea (Siena), Cosmin Contra (Getafe), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Gabriel Tamaș și Daniel Niculae (ambii de la Auxerre).

Acum, Cosmin Contra va deplasa la Stockholm un lot format din 16 stranieri, majoritatea din campionate de mâna a doua și a treia, plus grupul de 5-6 jucători ce va fi convocat din Liga 1. În afară de Vlad Chiricheș și de Ciprian Tătărușanu, singurii proveniți din Top 5 cele mai bune campionate din lume, România mai are trei fotbaliști care activează la echipe din primele 10 campionate: Paul Anton (Krylia Sovetov/Rusia), Răzvan Marin (Standard Liege/Belgia) și Cristian Săpunaru (Kayserispor/Turcia). Contra l-a pierdut pe Florin Andone (Brighton/Anglia), accidentat, și a renunțat la Alexandru Maxim (Mainz/Germania), deoarece a făcut tușa în ultima perioadă la club.

Vedeta Suediei joacă la Man. United
Selecționerul Suediei, Janne Andersson, a convocat un lot de 24 de jucători, dintre care 15 provin din cele mai tari cinci campionate. Starul este stoperul Victor Nilsson Lindelöf (24 de ani), de la Manchester United/Anglia, cotat la 35 milioane de euro. Ceilalți sunt: Karl-Johan Johnsson (Guincamp/Franța), Kristoffer Nordfeldt (Swansea City/Anglia), Robin Olsen (AS Roma/Italia) – Ludwig Augustinsson…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.