România, Astra, Europa, Steaua!

Nicolae Stanciu (D), de la Steaua Bucuresti, suteaza in timpul meciului de fotbal contra echipei Sparta Praga din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, disputat pe stadionul Arena Nationala, miercuri, 3 august 2016. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Cam așa s-ar adapta în prezent, vechiul slogan al fanilor roș-albaștri care sărbătoreau hegemonia Stelei din campionat și cupele europene. Anii au trecut și fanii nu mai sunt lângă echipă, cel puțin nu cei care cântau, la urma urmei, campionii, sau mai bine zis vicecampionii, nu mai sunt din Ghencea.

Revenind la prezent, elevii lui Laurențiu Reghecampf au defilat pe Arena Națională, cu o echipă cehă depășită de evenimente. Cu un control total timp de 90 de minute, Steaua ajunge în play-off-ul Champions League. Cu unul din cele mai frumoase goluri din carieră, Stanciu a decis scorul pauzei, Hamroun a fost irezistibil în stânga, iar Tamaș, imperial în defensivă. 2-0 a fost după pauză, Sparta încheind discuțiile când a rămas în 10 oameni. Stanciu a fost eroul acestei duble, perioada profilică de după Euro îl validează pentru numărul 10 mânjit în ultimii ani la Steaua.

Astra, campioana țării s-a dus doar să se mai răcorească la Copenhaga, danezii fiind evident favoriți și obținând accesul mai departe după un galop sănătos care nu i-a lăsat pe reprezentanții României să arate și ultima fărâmă de demnitate. Spre bucuria românilor, sau cel puțin a celor care gândesc cu partea susținută de gât, avem două echipe la tragerea de vineri. E foate important că Steaua și-a asigurat prezența în Grupele Europa League, iar o dublă reprezentare, ar face cinste mare fotbalului nostru.Știrile din Champions League își au continuitatea printr-o serie de bombe ireale, parcă : Young Boys Berna o elimină pe Sahtior, Beer Sheva o lasă acasă pe Olympiakos. La capitolul surprize adaug eliminarea lui Anderlecht iar cel mai tare duel din această fază, Monaco – Fenerbahce a fost tranșat de francezi.

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.