România ar putea organiza Campionatul Mondial de handbal pe plajă în 2022


România ar putea organiza în 2022, pe litoralul Mării Negre, Campionatul Mondial de handbal pe plajă. Federația a depus deja dosarul de candidatură. În 2024, la ediția de la Paris, beach handball-ul va fi în premieră sport olimpic.

Fostă campioană a Italiei cu Salerno, Nicoleta Ivan conduce destinele handbalului pe plajă în România. Antrenoare federală spune că obiectivul suprem este calificarea României la Jocurile Olimpice din 2024.
”Vă dezvălui cu mândrie că ne-am depus candidatura pentru Campionatul Mondial din 2022 și așteptăm decizia IHF. Ar fi un eveniment major la Marea Neagră care ar atrage privirile către această ramură. Strategia pe termen lung a federației este să ne calificăm la Jocurile Olimpice din 2024, iar participarea în calitate de țară gazdă la un Mondial ne-ar oferi o șansă în plus de calificare”.
Prima participare la Europenele de seniori
După mai mulți ani de evenimente demonstrative, două ediții de campionate naționale de juniori în 2017 și 2018 și participări la Europenele de juniori (cea mai bună clasare un loc 7 cu naționala de junioare), România va evolua anul acesta în premieră la Campionatele Europene de seniori, cu ambele naționale – feminină și masculină.

Golghetera Campionatului European de junioare în 2018 cu 76 puncte, Bianca Bostan (Neptun Constanța) este unul dintre pariurile staff-ului tehnic:
”Practic handbalul pe plajă pentru că este ceva ieșit din comun, plin de surprize, și îmi place să încerc ceva nou de fiecare dată. Trecerea la senioare e grea, e un alt colectiv de la an la an, dar totul e wow. Cred că este foarte important că avem echipă națională de senioare. Dacă vom organiza Campionatul Mondial ar fi o șansă unică pentru familie și prieteni să vadă că există și un handbal distractiv”.
Cele mai bune cluburi din Europa la Baia Mare
Tricolorele au început dejaegătirea pentru Europenele din Polo. „Mă bucur…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.