România a rămas fără selecționer la rugby. Lui Thomas Lievremont i-a fost reziliat contractul

Membrii Biroului Federal al Federației Romane de Rugby au decis în unanimitate denunțarea unilaterală a contractului antrenorului principal al naționalei de seniori a Romaniei, Thomas Lièvremont și a contractului antrenorului responsabil cu pregătirea fizică, Olivier Rieg.

Motivul acestei decizii este nerespectarea mai multor clauze contractuale, fapt care a generat neîndeplinirea obiectivelor de performanță stabilite de comun acord de World Rugby și Federația Română de Rugby și asumate de cei doi antrenori.

În urma analizarii rapoartelor pregătite de  toți membrii staff-ului echipei naționale și în contextul rezultatelor obținute în partidele internaționale din luna noiembrie, membrii Biroului Federal au decis în unanimitate rezilierea celor doua contracte, la sedința în care a fost luata hotărârea fiind prezent și consultantul World Rugby pentru proiectul de Înaltă Performanță Tier 2, Richie Dixon.

Au fost începute deja de către forul  mondial și Federația Română de Rugby demersurile în vederea identificării celor mai potrivite persoane care să îi pregătească pe Stejari în viitoarea campanie din cadrul Rugby Europe International Championship, care va debuta la începutul lui 2019.

În luna noiembrie, România a sustinut trei meciuri, în care a înregistrat o victorie și două înfrângeri. În prima întâlnire România a învins Portugalia cu 36-6, aceasta victorie menținându-i pe Stejari în primul eșalon al Rugby Europe International Championship.

Celelalte două meciuri, partide test World Rugby, au fost pierdute de Stejari cu 31-5, în fața echipei Statelor Unite ale Americii și cu 27-20, în fața Uruguayului.

FOTO: FRR.RO

FOTO/ La primărie, pe pavele, la școală, prin  noroi. Cum explică primarul: „Acolo e șantier, doar nu era să construiesc școala în altă parte și să o plantez în Prigoreni”

Post-ul România a rămas fără selecționer la rugby. Lui Thomas Lievremont i-a fost…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.