RETROSPECTIVĂ | Care au fost cele mai mari dezamăgiri din sportul românesc în 2018

Din perspectivă sportivă, anul care stă să se încheie ne-a provocat bucurii uriașe, dar și dezamăgiri la fel de mari. Unii sportivi au confirmat așteptările, alții s-au autodepășit, obținând rezultate pe care nimeni nu le-ar fi crezut posibile, iar o parte a lor a dat-o-n bară cu ratări mai mult sau mai puțin anunțate sau cu unele de-a dreptul epocale. 

Naționala de rugby

Fără îndoială, ratarea calificării la Cupa Mondială din 2019 de către naționala de rugby este principalul eșec înregistrat de sportul românesc în 2018. Această afirmație se sprijină pe două motive. Pe lângă faptul că „stejarii” fuseseră prezenți la toate edițiile anterioare ale competiției, ceea ce face și mai dureroasă contraperformanța este modul în care aceasta a devenit realitate: din neglijența celor din conducerea federației, care și-au dat acceptul pentru folosirea în preliminarii a unui rugbist fără drept de joc (Sione Faka’osilea), neglijență sancționată de World Rugby cu excluderea de la competiția supremă din Japonia.

Naționala de fotbal

Tricolorii au bifat un nou an dezamăgitor, chiar dacă nu au pierdut nici un meci oficial disputat în 2018. Problema este că în Liga Națiunilor au jucat neconvingător și au încheiat pe locul 2 în Grupa a 4-a a Seriei C, clasare în urma căreia au retrogradat în urna a patra pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Anterior, România nu fusese niciodată atât de prost plasată pentru tragerea la sorți a preliminariilor unei ediții a turneului final continental.

Cluburile de fotbal

De ani buni, fotbalul românesc la nivel de club merge din rău în mai rău. Cea mai recentă dovadă datează din vara lui 2018, când nici o echipă românească nu s-a calificat în faza grupelor cupelor europene. Rând pe rând, au fost învinse în tururile preliminarii Viitorul, FCSB, Universitatea Craiova și CFR Cluj. Cea mai mare umilință au suferit-o ardelenii, depășiți…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.