Primul interviu cu Răzvan Lucescu după ce echipa sa a devenit noua campioană a Greciei. “În dimineața de după victorie, un copil de-o șchioapă mi-a cântat pe stradă imnul clubului”


Duminică seară, PAOK a mutat capitala Greciei la Salonic, după ce a devenit, după 34 de ani, noua campioană a Superligii. A fost spectacol pe străzile orașului, iar antrenorul Răzvan Lucescu a sărbătorit ca un zeu.  Corespondentul Libertatea la Salonic a vorbit cu el la câteva ore după imensa victorie.

 

Eduard Aposol, corespondență din Salonic, Grecia
Libertatea: Răzvan, cum te simți la câteva ore după succesul fantastic, ai devenit campion și a fost o noapte de neuitat pentru Salonic?
Răzvan Lucescu: E greu să-ți explic. Încă nu pot realiza complet, e și devreme, iar ca antrenor ești urmărit de perspectiva celuilalt meci în care se joacă o calificare în finala Cupei. Încă nu realizez, poate, fiindcă mi-am zis încă de la prima etapă a returului, când am învins cu 3-0 la Tripoli: “Vom fi campioni”. Dar de fiecare dată realizam că nu s-a terminat. Am știut că vom câștiga, dar și că orice pas greșit ar putea fi o presiune suplimentară.

– Cum a fost dimineața de după sărbătoare?
– Veneam pe faleză cu soția și cu nepoțelul, ne-am întâlnit cu un tată cu un țânc de doi anișori, îmbrăcat în echipamentul lui PAOK și l-a pus pe cel mic să cânte imnul Salonicului. Aici, există o educație fantastică de susținere a clubului. Dar toate astea creează o și mai mare presiune. Oricum, presiunea va fi aceeași, nici mai mare, nici mai mică. Trebuie să conștientizăm că lumea rămâne cu noi în suflet, dar nothing is for free.
“Duc lipsa luxului unei vieți simple”
 – Cum te simți?
– Ușurat, împlinit. Dar nu sunt subjugat de fotbal. Eu și acum pot să spun că dacă e, pot să-mi iau soția de mână și o termin cu fotbalul, putem să ne bucurăm de viața noastră, că și așa ne-am bucurat puțin unul de altul. Nu-mi programez nimic, absolut nimic. Nu știu dacă la 65 de ani voi mai fi antrenor. Și mai e o chestie, m-am obișnuit să fiu singur, îmi place.

– Cum…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.