Primul gol anulat de VAR în Liga Campionilor. Splendidul Ajax a cedat cu Real Madrid. Reușita ”lăncierilor” negată la limită!


Asistenţa video în arbitraj (VAR) a fost utilizată, în premieră, pentru a anula un gol în Liga Campionilor, în cursul meciului dintre Ajax Amsterdam şi Real Madrid (1-2), miercuri seara, în prima manşă a optimilor de finală ale acestei competiţii, informează AFP.

Arbitrul sloven Damir Skomina a validat mai întâi golul fundaşului argentinian al lui Ajax, Nicolas Tagliafico, după care l-a anulat pentru un ofsaid, în urma analizei video (min. 39).

S-a apreciat că atacantul sârb al lui Ajax, Dusan Tadic, aflat într-o poziţie afară din joc, l-a jenat pe portarul belgian al lui Real, Thibaut Courtois, lobat cu capul de Tagliafico.

„A fost în conformitate cu protocolul VAR şi golul a fost refuzat pe bună dreptate”, se arată într-un tweet publicat pe contul oficial al Ligii Campionilor şi preluat de site-ul oficial al UEFA.

VAR şi-a făcut debutul în Liga Campionilor cu ocazia optimilor de finală la opt luni după introducerea sa la Cupa Mondială, însă cu şase luni mai târziu decât era prevăzut.

UEFA, care s-a opus iniţial arbitrajului video, a fost nevoită să cedeze sub presiunea puternică a marilor cluburi europene, precum Juventus Torino, ai cărei oficiali erau furioşi după eliminarea din sezonul trecut, în faţa echipei Real Madrid.

Arbitrajul video este utilizat deja în patru dintre principalele cinci campionate de pe continent, în Italia, Germania, Spania şi Franţa, urmând să fie introdus din sezonul viitor şi în prima ligă engleză.

Manchester United – PSG 0-2 și AS Roma – FC Porto 2-1, în optimile Ligii Campionilor

Post-ul Primul gol anulat de VAR în Liga Campionilor. Splendidul Ajax a cedat cu Real Madrid. Reușita ”lăncierilor” negată la limită! apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.