Portugalia trebuie să-și reamintească unde-i este locul

epa05527708 Portugal's head coach Fernando Santos reacts during the FIFA World Cup 2018 group B qualifying soccer match between Switzerland and Portugal at the St. Jakob-Park stadium in Basel, Switzerland, 06 September 2016. EPA/JOSE SENA GOULAO

După un Euro 2016 cu fluctuații de la jenant la foarte bun, naționala lui Santos s-a trezit la final cu trofeul în avion, pe modelul Leicester, că n-a prea vrut nimeni să-l ia. Cu o serie de factori convenabili, cum ar fi înfrângerea României cu Albania care i-a permis să treacă de grupe dar și cu multe, prea multe altele, selecționata condusă fenomenal de Pepe din teren a reușit să intre în istorie, adjudecându-și coroana după o singură victorie în 7 meciuri.

Să nu uităm că Portugalia e echipa națională care mai mereu joacă baraj pentru a prinde un loc la un turneu final, este în proporție covârșitoare echipa de pe locul 2 în grupa preliminară. Are parte de meciuri ciudate și egaluri inexplicabile acasă cu echipe submediocre așa că nu ar trebui să fie un mare șoc pentru nimeni că Elveția a trecut la pas de campioana europeană. Generația extraordinară care n-a avut parte de norocul adversarului din seara trecută, s-a văzut scoasă din ecuații de Argentina în prelungiri la Mondialul brazilian, iar vara in vara recent incheiata, Croația a eliminat-o la penalty-uri. Cu toate acestea, cluburile elvețiene continuă să distribuie, în special Bundesligii, jucători de mare calitate, iar Embolo este ultimul vizat, acesta semnând cu Schalke 04.

breel-embolo-switzerland-portugal-world-cup-qualifying-goal-celeb_3780832

Portugalia trebuie să-și revizuiască statutul și să se pregătească de un baraj care va fi greu de trecut, mai ales dacă norocul s-ar întoarce la un momentdat și împotriva lor, iar adversara ar proveni din grupa în care Italia și Spania se luptă pentru șefie. Poate părea răutăcios modul în care i-am trimis la baraj pe campioni după doar un meci dar realitatea va vorbi de la sine când Letonia sau Ungaria vor deveni adevărați monștri parcă imposibil de trecut pentru inconstanta selecționată portugheză.

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.