Politica, sport național! Sportivii de top ai României care și-au încercat norocul în domeniul supranumit „arta compromisului”


Dorința declarată de a realiza ceva în folosul țării, dar poate că și avantajele de ordin financiar și social i-au făcut pe mulți sportivi importanți să intre în politică. Unii s-au îmbarcat în această aventură o singură dată, alții au renunțat doar pentru a se răzgândi ulterior. 
Ilie Năstase

Din această ultimă categorie face parte Ilie Năstase. La sfârșitul săptămânii trecute, fostul mare tenismen a anunțat că pe 26 mai va candida pentru un post de europarlamentar din partea UNPR. Asta după ce, în 2016, afirma că va renunța la cariera politică, dezamăgit fiind de cele văzute și auzite în funcția de senator.

„Scandalurile între politicieni şi dintre partide mă deranjează foarte mult. Eu am intrat în politică ca să învăţ ceva bun, dar nu am învăţat nimic. Nu mă regăsesc printre aceşti oameni, şi nici ei printre mine. Îmi termin mandatul şi rămân un simplu cetăţean. Dacă aş avea puterea, le-aş interzice partidelor să folosească drapelul României. Pentru că nu merită, ei nu reprezintă România, ci ei se reprezintă pe ei. Ei se iubesc pe ei şi contractele pe care le fac. În politică trebuie să minţi foarte mult. În sport e altfel: fie câştigi, fie pierzi”, a declarat „Nasty” la vremea respectivă.

Prima aventură politică a lui Ilie Năstase s-a consumat în 1996, când a candidat la postul de primar al municipiului București din partea PDSR. La alegerile parțiale din 25 mai 2014, Ilie Năstase a fost ales senator din partea Partidului Conservator. În iulie 2015, Ilie Năstase s-a înscris în UNPR.
Anghel Iordănescu

Cel desemnat „antrenorul român al secolului XX” va candida pe 26 mai, alături de Ilie Năstase, pentru un post de europarlamentar din partea UNPR. Anghel Iordănescu a devenit senator în 2008, din partea PSD, partid pe care l-a părăsit în 2009, când a susținut candidatura lui Traian Băsescu la funcția de președinte al României….

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.