Pivotul Crina Pintea, în echipa ideală a Ligii Campionilor la handbal feminin


Pivotul Crina Pintea, de la Gyori Audi ETO KC, face parte din echipa ideală a sezonului 2018-2019 în Liga Campionilor la handbal feminin, a anunţat Federaţia Europeană de Handbal (EHF), vineri, înaintea turneului Final4 al competiţiei, care va avea loc sâmbătă şi duminică la Budapesta, informează Agerpres.

CSM Bucureşti, care s-a oprit în sferturile de finală anul acesta, are o reprezentantă în All-Star Team, extrema dreaptă muntenegreană Jovanka Radicevic, care a primit 8.017 voturi.

Crina Pintea, venită abia în ianuarie la deţinătoarea trofeului, a primit 9.121 voturi la ancheta online organizată pe site-ul EHF. Pintea, aleasă cel mai bun pivot din campionatul Franţei în 2017/18, şi-a început cariera la HC Zalău, în 2015 a plecat la echipa germană Thuringer HC, iar în 2017 a semnat pentru Issy Paris Hand. De asemenea, a fost desemnată cel mai bun pivot de la EHF EURO 2018.

Pintea le-a avut drept contracandidate în ancheta pentru Liga Campionilor pe franţuzoaica Beatrice Edwige (Metz Handball), sârboaica Sladjana Pop-Lazic (Brest Bretagne Handball), germanca Meike Schmelzer (Thuringer HC) şi o reprezentantă a Rusiei, Ksenia Makeeva (Rostov pe Don).

Radicevic a câştigat duelul cu celelalte nominalizate pe postul său, rusoaica Iulia Managarova (Rostov pe Don), franţuzoaica Laura Flippes (Metz Handball), norvegianca Malin Aune (Vipers Kristiansand) şi unguroaica Viktoria Lukacs (FTC-Rail Cargo Hungaria).

În total, peste 26.000 de fani au votat în această anchetă, în care campioana Gyori Audi ETO KC are patru reprezentante în echipa ideală, iar Metz Handball are două. Celelalte două participante la turneul Final4, Rostov pe Don şi Vipers Kristiansand, au şi ele câte o jucătoare în echipa ideală.

Au mai primit nominalizări Majda Mehmedovic (Muntenegru/CSM Bucureşti) pentru postul de extremă stânga, Andrea Lekic (Serbia/CSM Bucureşti) la centri, şi Sabina Jacobsen (Suedia/CSM…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.