Pep Guardiola, antrenorul sezonului în Premier League. Spaniolul a punctat din nou în rivalitatea cu Jürgen Klopp


Pep Guardiola, 48 de ani, a fost desemnat cel mai bun antrenor din Premier League, la scurt timp după ce a câștigat campionatul Angliei cu Manchester City. Aidoma formației pe care o pregătește, spaniolul și-a apărat premiul obținut prima dată anul trecut. 

Pep Guardiola a fost preferat în dauna lui Jürgen Klopp, 51 de ani, iar asta spune multe despre prețul pe care îl pun englezii pe campionat, respectiv pe Liga Campionilor. Spaniolul a reușit un sezon intern excelent cu City, dar a dat din nou chix în Europa, fiind eliminat în sferturi. Germanul a făcut ca Liverpool să încheie Premier League cu un punctaj record în istoria clubului (97) și să se califice în finala Ligii Campionilor după un parcurs fabulos, care a culminat cu revenirea din semifinala cu Barcelona (4-0 în retur, după 0-3 în tur), dar „cormoranii” încă riscă să rămână cu mâna goală la sfârșitul stagiunii. Pe următoarele două locuri în topul celui mai bun antrenor din Anglia s-au situat Mauricio Pochettino (Tottenham) și Nuno Espirito Santo (Wolverhampton).

Duelul Guardiola – Klopp a început în 2014, primul an din cei trei petrecuți de spaniol în Bundesliga. În prezent, scorul în privința trofeelor cucerite în condițiile în care amândoi au antrenat concomitent în același campionat este 9-2 pentru spaniol. Dacă Pep tocmai ce-a câștigat campionatul Angliei, Jürgen n-a mai simțit gustul triumfului din 2014, când Dortmund-ul lui învingea Bayern-ul lui Guardiola în Supercupa Germaniei. Apropo de Germania: Guardiola – de patru ori antrenorul sezonului în Spania și de două ori în Anglia – nu a fost desemnat niciodată antrenorului anului în Germania, chiar dacă a cucerit de trei ori la rând Bundesliga!
Guardiola în Anglia

antrenorul care a obținut cele mai multe puncte în Premier League (100, sezonul 2017-2018)
primul antrenor care o conduce pe City la două titluri consecutive (2018, 2019)
primul antrenor cu…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.