Pentru iubitorii de bacon: 6 preparate ce-ți lasă gura apă

Deși este adesea confundat cu șuncaă, prosciutto sau pancetta, iubitorii de bacon știu că acest tip de carne de porc are gustul său aparte. Este vorba despre costiță de porc dezosată, sărat și afumată, și tăiată de regulă în felii foarte subțiri. Baconul se obține din carnea porcilor îngrășați conform unui sistem specific de hrană. Carnea Acesta este maturată într-un amestec de zahăr și sare, ce-i permite să se usuce rapid, după care se pune la afumat la rece pentru câteva ore. În funcție de lemnul utilizat pentru afumare, baconul poate avea arome distincte și delicioase, de aceea este un ingredient des utilizat în bucătărie. Poate fi integrat într-o mulțime de preparate savuroase, mai ales că se evidențiază prin calități gustative și nutritive superioare. Iată ce mâncăruri cu bacon îți lasă gura apă:

1. Burger

Cu siguranță, burgerii reprezintă cea mai populară mâncare a momentului. Există o mulțime de variații ale acestui fel de mâncare, însă cei care adoră baconul cel mai probabil nu-și pot imagina ca un burger delicios de la Burger King să nu includă și acest ingredient. Pe lângă roșii suculente, inele de ceapă proaspătă, castraveți murați, salată verde, vită la grătar, brânză și sosuri, în mod clar se potrivește de minune și o bucată de bacon, care să completeze gustul unui burger.

2. Bacon and cheese fries

Știm cu toții că minunații cartofi prăjiți devin irezistibili atunci când sunt combinați cu un sos de brânză, însă cei care adoră baconul știu că vor fi perfecți dacă includ și acest tip de carne. Cartofii cu bacon și brânză reprezintă gustarea ideală pentru prânz sau o seară de film, așa că ai grijă să-i incluzi în meniul tău dacă adori aroma deosebită a bacon-ului.

3. Spaghete carbonara

Cu toate că în Italia, țara de origine a acestor paste, se folosește mai degrabă pancetta sau guanciale, există numeroase zone unde baconul este cel care întregește rețeta spaghetelor carbonara. Pastele se fierb în mod obișnuit, cu apă și sare, după care se amestecă cu baconul tocat în bucăți mici, prăjite în prealabil, și un sos făcut din gălbenușuri și brânză rasă. Pastele carbonara sunt un adevărat deliciu și se servesc cu parmezan ras pe deasupra.

4. Pizza

Cu blat moale și gros, subțire sau crocant, margini simple ori umplute cu brânză, pizza este un fel de mâncare deosebit de cunoscut peste tot în lume. Chiar dacă în Italia reprezintă o adevărată artă și un simbol al țării, la nivel internațional preparatul a devenit unul dintre cele mai apreciate, mai ales că permite o mulțime de combinații de ingrediente. Baconul poate fi unul dintre ele, mai ales dacă vorbim de sortimente precum Quattro Stagioni sau Pere e Noci. Baconul se potrivește de minune cu mozzarella și un adaos de legume, așa că nu ezita să îl consumi în cadrul unei pizza.

5. Frittata

Acest fel de mâncare se aseamănă destul de mult cu o omletă, însă conține mult mai multe ingrediente. Frittata include ouă, legume, brânză, bacon, chiar și cartofi. Practic, ouăle pot fi amestecate cu tot felul de ingrediente înainte de a fi rumenite în tigaie. Totuși, rezultatul trebuie să fie uscat la exterior și foarte puțin moale în interior pentru a se considera o frittata adevărată.

6. Bocadillo

Bucătăria spaniolă nu face excepție când vine vorba de folosirea bacon-ului. Unul dintre preparatele tipice este bocadillo, un sandwich ce se poate servi cu orice umplutură, atât dulce cât și sărată. Se consumă cald sau rece, alături de un pahar de bere ori o băutură răcoritoare preferată. Bocadillo include o baghetă albă, cu coajă tare, umplută cu ingredientele preferat și, în special, bacon, pentru cei care adoră acest ingredient.

 

Dacă iubești baconul, trebuie să știi că cele patru puncte cardinale ale acestuia sunt gustul sărat, cel afumat, lipsa grăsimii și aroma dulce. Toate aceste proprietăți aduc savoare oricărui preparat și fac din orice mâncare o adevărată reușită.

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.