Pariuri live sau pre-meci? Care sunt mai avantajoase?

În funcție de momentul în care sunt plasate, există două tipuri de pariuri: pre-meci și live. Pariurile pre-meci sunt cele plasate înaintea fluierului de start al evenimentului, chiar și cu o secundă înainte. Pariurile live sunt cele înregistrate atunci când meciul se află în desfășurare, în intervalul dintre fluierul de start și cel final.

Fiecare tip de pariu are avantaje și dezavantaje și dezavantajele sale. Ne putem da seama care este mai indicat punând totul în balanță și raportând la ce urmărește fiecare atunci când își deschide cont la un operator de jocuri de noroc.

PARIURILE LIVE

  1. Avantaje

– Sunt generatoare de adrenalină, oferă trăiri intense și suspans, mai ales dacă sunt plasate pe selecții imediate, cum ar fi următorul gol, următorul corner, total goluri în intervale de timp etc.

– Prin ele, pariorul poate rula mulți bani într-un timp scurt, deci își poate

crește banca foarte rapid.

– Pentru că sunt plasate după începerea meciului, pariorul nu numai că are posibilitatea să vadă formulele exacte de echipă folosite de cei doi antrenori, dar poate vedea și intențiile acestora, desfășurarea ostilităților. Așadar, se pariază în deplină cunoștință de cauză.

Oferă oportunități de pariere. Desfășurarea jocului poate favoriza pariuri cu șanse mari de reușită. De exemplu, o echipă puternică primește gol de la echipă slabă și mai este destul timp să întoarcă rezultatul. Sau se poate ca favorita să nu reușească să preia conducerea pe tabela de scor când mai sunt puține minute de joc, atacă în valuri și obține multe cornere ș.a.m.d.

Apar pariuri de valoare. De cele mai multe ori, cotele sunt ajustate automat o dată cu trecerea timpului, nu manual. Este minutul 30 și se joacă deschis, cu ocazii mari la ambele porți, deci sunt șanse mari să se înscrie până la pauză. În mod normal, cota pentru un gol (sau încă un gol) marcat în cele 15 minute rămase de jucat ar trebui să fie mică, dar cea de pe site-ul de pariuri este mare, pentru că softul nu ține scor de desfășurarea meciului, ci doar de timpul scurs.

– Cota pentru victoria favoritei crește o dată cu trecerea timpului, dacă echipa respectivă nu trece în avantaj.

  1. Dezavantaje

– Pariorul trebuie să ia deciziile repede, nu este timp pentru o analiză aprofundată. Fiecare secundă de întârziere în plasarea pariului poate fi fatală.

– Dispare luciditatea. Adrenalina care pune stăpânire pe jucător îl împiedică pe acesta să gândească limpede și îl împinge spre decizii greșite.

Apare pericolul jocului la recuperare. Pentru că este conectat la platforma de pariere, pariorul este tentat să încerce să recupereze banii imediat cum a pierdut un pariu. Fie mărește miza fără să mai țină cont de managementul banilor, fie mizează chiar întregul buget și pierde toți banii.

Nu pot jucate la casele de pariuri terestre, pentru că, până când pariorul ajunge la ghișeu, e posibil ca evenimentul pe care vrea să mizeze să se fi consumat.

Pariurile pre-meci

  1. Avantaje

Pariorul are timpul necesar să analizeze meciul așa cum trebuie, ținând cont de toate informațiile statistice și de toate informațiile de context.

Biletele sunt gândite „la rece”, nu sub imperiul emoțiilor pozitive sau negative generate de un pariu decis cu câteva secunde înainte.

Favorizează profit pe termen lung. Pariorii profesioniști plasează exclusiv pariuri simple pre-meci, aceasta părând a fi rețeta pentru câștiguri pe termen lung. Totuși, acest lucru nu este posibil fără analiza atentă a fiecărui meci și fără respectarea managementului banilor.

– Sunt multe ponturi noi în fiecare zi special pentru pariuri pre-meci.

  1. Dezavantaje

Există tendința de a plasa bilete cu mai multe selecții. Unii pariori pun câte un bilet „pentru tot weekend”. Uneori, biletul respectiv este stricat de primele meciuri, alteori chiar de ultima selecție.

Pariorul se bazează doar pe supoziții în ceea ce privește echipele de start și strategiile abordate de antrenori. Se poate ca microbiștii să se aștepte la un festival ofensiv într-un derby Manchester City vs Manchester United, iar disputa să fie, în realitate, foarte tacticizată.

– Cotele sunt influențate într-o măsură mai mare de volumul de bani plasat pe o selecție. De aceea, cota pentru victoria favoritei scade rapid, o dată ce meciul a fost introdus în ofertă.

Așa cum am spus, toate aceste avantaje și dezavantaje trebuie raportate la motivația pariorului. Cine joacă în special pentru distracție și pentru trăiri intense optează pentru pariurile live. Cine vrea să aibă profit pe termen lung și nu vrea ca sănătatea sa să aibă de suferit din cauza emoțiilor plasează mai multe bilete cu selecții pre-meci.

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.