Oscar Pistorius predă Biblia în închisoare. Pușcăriașii din sportul românesc au scris cărți

Fostul atlet paralimpic Oscar Pistorius și-a schimbat viața, în penitenciarul din Pretoria în care își ispășește pedeapsa pentru uciderea iubitei sale, în 2013, de Ziua Îndrăgostiților.

Tatăl sportivului sud-african a dezvăluit că Oscar ”coordonează și ajută la înțelegerea lecturilor din Biblie”. De asemenea, cultivă o grădină cu legume în curtea pușcăriei.

Carcera a scos la iveală spiritul religios din omul care provine din sport. Nu este singurul caz. I s-a întâmplat și fostului mare pugilist american Mike Tyson. La noi însă, Gică Popescu și ceilalți încarcerați în Dosarul Transferurilor au preferat să scrie cărți, ca să-și reducă numărul zilelor de închisoare.

În 2023 poate cere eliberarea condiționată

Oscar Pistorius a fost condamnat la 13 ani și 5 luni, după ce a ucis-o prin împușcare, pe 14 februarie 2013, pe iubita lui, Reeva Steenkamp, pe care o cunoscuse în noiembrie 2012 și pe care era extrem de gelos. 

Pistorius, 32 de ani pe 22 noiembrie, poate cere eliberarea condiționată abia în 2023, pentru bună conduită. El a suferit amputarea membrelor inferioare la vârsta de 11 luni, din pricina unui defect la naștere.

S-a dedicat sportului. A alergat pe distanțe scurte, 100, 200 și 400 metri. După Jocurile Paralimpice de la Atena 2004 și cele de la Beijing 2008, a reușit să se califice la JO de la Londra 2012. Poreclit ”Blade Runner”, Pistorius a terminat pe locul 8, în semifinalele probei de 400 de metri.

 

Post-ul Oscar Pistorius predă Biblia în închisoare. Pușcăriașii din sportul românesc au scris cărți apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.