Observatorul George Ionescu a fost pensionat de FRF. Bătut de steliști la finala Cupei României din 1988


În vârstă de 70 de ani, George Ionescu, fost jucător și arbitru de prima ligă, și-a încheiat cariera de observator. „Au fost multe momente frumoase”, spune acesta, citat de site-ul frf.ro.

Conform regulamentului, observatorul născut la 7 septembrie 1948 a atins limita de vârstă, încheindu-și astfel o carieră de 23 de ani, timp în care a îndeplinit acest rol.

A fost înainte jucător de fotbal, fundaș crescut de Dinamo, cu 10 meciuri în Liga 1 în tricoul Sportului Studențesc și cu aproape 150 de partide în divizia secundă. În calitate de arbitru, a condus la centru, în Liga 1, 141 de meciuri, în timp ce în alte 57 s-a aflat la tușă. Are în palmares și 119 de jocuri arbitrate în Liga 2.

„A fost o carieră frumoasă, cu bune, dar și cu rele. Am reușit să evoluez în prima ligă, să ajung pe lista FIFA care arbitru, să cunosc fotbaliști importanți ai României. În cariera de arbitru am învățat că atunci când intri pe teren nu mai ești prieten cu nimeni. Pe arbitri nu îi iubește nimeni, dar ai nevoie de ei”, spune George Ionescu.
Episoadele negre din cariera de arbitru
George Ionescu, considerat un apropiat al clubului Dinamo, a trăit momente delicate ca arbitru. A fost bătut de fotbaliștii Stelei după ce a anulat eronat pentru ofsaid un gol marcat de Balint în ultimul minut de joc, la scorul de 1-1, în meciului Dinamo – Steaua din finala de pomină a Cupei României 1988. În semn de protest, la îndemnul lui Valentin Ceaușescu, steliștii au ieșit de pe teren. Trofeul i-a fost atribuit inițial echipei Dinamo, dar în zilele următoare Federația Română de Fotbal a decis ca rezultatul să fie omologat 2-1 pentru Steaua, care a primit astfel Cupa.

George Ionescu a povestit pentru Pro Sport, în 2010: „Dan Petrescu (n.r. – care avea 21 de ani neîmpliniţi) mi-a dat doi pumni în spate, el m-a lovit! «Bursucul», golanul ăla, nenorocitul ăla! Nici nu juca, era rezervă. E nebun, s-a făcut de…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.