Noul antrenor al Simonei Halep: s-a încălzit pentru meciul cu Serena cu tehnicianul belgian Thierry Van Cleemput


Noul antrenor al Simonei Halep (27 de ani, 1 WTA) ar putea fi belgianul Thierry Van Cleemput, tehnician care și-a încheiat oficial ieri colaborarea cu David Goffin.

Thierry Van Cleemput a fost surprins alături de Simona Halep la încălzirea dinaintea partidei pe care liderul mondial urmează să o dispute împotriva Serenei Williams, informează gsp.ro.

Halep a recunoscut săptămâna trecută că este în tratative avansate pentru numirea unui antrenor. Românca a afirmat că Darren Cahill a fost persoana de legătura din ei. 

Thierry Van Cleemput a colaborat cu David Goffin de la începutul lui 2014. L-a dus pe David pe locul 7 WTA. Cu antrenorul din Bincge, Goffin a câștigat patru turnee și, în 2017, a disputat finala Turneului Campionilor, pierdută în fața bulgarului Grigor Dimitrov.

De-a lungul carierei, Van Cleemput i-a mai pregătit pe Olivier Rochus (1993-1997), Steve Darcis (2011-2012) și a fost asistent în echipa de Cupa Davis (2002-2005).

Ieri, după eliminarea lui David Goffin, Sudpresse scoate la iveală negocierile dintre Halep și Van Cleemput. Jurnaliștii aminteau că antrenorul a refuzat-o pe româncă inițial, înaintea turneului, dar s-a răzgândit între timp.

Van Cleemput e e căsătorit, are doi copii și deține o afacere cu vinuri în țara sa natală.
Halep e la al treilea antrenor străin, după alt belgian, Wim Fissette, și australianul Darren Cahill.
Ce antrenori a avut Simona Halep:

Ioan Stan, Nicuşor Ene, Daniel Dragu, Liviu Panait, Radu Popescu (junioare).
A început anul 2013 alături de Firicel Tomai, pe care l-a schimbat cu Andrei Mlendea.
La jumătatea respectivului sezon, Simona a început o colaborare care a durat până la finalul lui 2013, cu Adrian Marcu.
Belgianul Wim Fissette, angajat în februarie 2014, a dus-o pe Halep în finala de la Roland Garros, în semifinala de la Wimbledon, dar şi în ultimul act al Turneului Campioanelor de la Singapore. De belgian, s-a despărțit…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.