Nordicii nu dau șanse României pentru calificarea la Euro 2020: ”E bună, dar nu pentru locul 2”

Naționala de fotbal a României nu mai sperie pe nimeni. Doar noi credem că ne putem amesteca în disputa pentru locul 2 în grupa F preliminară, alături de Suedia și Norvegia. Nordicii anunță o dispută între „fratele mare” și „fratele mic”. Spania este considerată marea favorită, iar Feroe și Malta nu contează.

UEFA a stabilit programul meciurilor din preliminariile Euro 2020, iar tricolorii au o misiune foarte dificilă. Debutează pe 23 martie cu Suedia, în deplasare, și termină cu o dublă de foc în noiembrie: cu Suedia, acasă, și cu Spania, în deplasare.

Cu toate astea, Cosmin Contra este optimist: „Nu mi se pare cea mai grea grupă în care puteam pica. Are o dificultate medie. Nu trebuie să mai vorbim despre Spania, e a doua mea casă. Am jucat un amical cu Suedia (scor 1-0, gol Rotariu), e o echipă care se califică regulat la turneele finale. Sunt foarte bine organizați, se bazează mult pe forța grupului, dar cred că avem șanse. Norvegia e o echipă tânără, în reconstrucție, care și-a câștigat grupa din Liga Națiunilor. Nu trebuie să ne fie frică de ei. Vom face totul să ne calificăm din această grupă, nu ne gândim la play-off”.

George Tucudean in meciul amical de fotbal dintre Romania si Suedia, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, marti 27 martie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Norvegienii nu ne iau prea mult în calcul. Se concentrează pe rivalitatea cu suedezii, pe care îi numesc „den store bror”, „fratele mai mare”. Cel mai mare ziar norvegian, VG, vede ca principali contracandidați la calificare Spania și Suedia: „România poate fi echipa-cheie. Probabil nu suficient de bună să ocupe locul doi, dar destul de bună încât să ia puncte de la orice echipă”. Pentru fostul mare internațional Kjetil Rekdal, România reprezintă un „adversar necunoscut, dar dificil”.

Norvegia are selecționer suedez

Duelul suedezo-norvegian se anunță foarte aprig, iar când doi se ceartă,…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.