Noi am rămas cu 4 când alții nici n-au început pregătirile…

21-30-live-hajduk-split-csms-iasi-moldovenii-se-bat-pentru-calificarea-in-turul-3-al-europa-league-dupa

Chiar dacă pe ansamblul celor 2 manșe moldovenii au fost superiori, aceștia și-au finalizat prematur parcursul european, golurile primite, atât în tur cât și în retur, în minutul 90, demonstrându-le că mai au de învățat. Am rămas în 4 echipe, chiar dacă Iașiul a surprins plăcut la debutul european. Totuși nu e nici măcar august, când încep cu adevărat meciurile decisive din preliminarii, iar noi ne facem griji că rămânem în 1-2 echipe..Astra are asigurat play-off-ul din Europa League așadar măcar campioana are asigurat un august fără concediu.

Comedia Ligii 1 s-a transformat brusc într-un thriller cu iz de acțiune și presărat și cu niște suspans între LPF și FRF. Comedia a rămas desigur, bazată acum pe metafore și ironii sublime. Mă întreb dacă bagă și HBO în grila de programe, Liga 1 din toamnă?!

Julen Lopetegui a devenit noul selecționer al Spaniei și cel puțin în primă fază, e o alegere un pic bizară. Cred că spaniolii puteau impune mai mult respect cu un alt antrenor dar poate mă înșel. Un alt eșec parțial, încă dinainte de poza oficială, este Gotze care a revenit la Dortmund, crezând că poate rezolva, cu o simplă scrisorică toată prostia făcută în 2013. S-a întors ca un nimic, inspirând neîncredere , iar fanii  nu-i pot oferi decât o minimă simpatie treptat, dacă nivelul lui redevine cel de număr 10. Să primești doar o elementară simpatie de la fani precum cei ai Borussiei e ca și cum te-ai duce la mare iarna și ai zice că e mai frumos ca vara.
Dinozaurii Bundesligii au făcut un transfer prin care, timid, încearcă să revină în elită, acolo unde le este de fapt locul. Cu puștiul Halilovic de la Barcelona și cu o serie de nume care au format o omogenitate solidă în ultima perioadă precum Holtby, Spahic, Djourou, Adler, Lasogga, Ekdal, Diekmaier, Hamburg poate să-și ridice privirea mai sus de locul 10 anul ăsta și poate chiar să îndrăznească o prezență europeană la anul…dar nu știu ce să zic de Labbadia.

halilovic108_v-vierspaltig

Știrea serii, poate chiar, din anumite privințe mai substanțială decât eliminarea CSMS-ului din Europa, este achiziția Astrei, care a bifat transferul verii în Liga 1: Săpunaru. Hegemonia Astrei să fie doar o utopie?!

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.