Naționala de tineret înconjurată de români în Italia


Aflaţi în Italia pentru Campionatul European de Fotbal Under 21, care începe din 16 iunie, în exclusivitate la TVR 1, băieţii pregătiți de Mirel Rădoi sunt cazaţi la un hotel condus de o româncă.

Aceasta se numește Lia Bot din Cluj (foto) și are în subordine încă șase români (unii dintre ei se ocupă inclusiv de îngrijirea terenului unde tricolorii se antrenează). Şi chiar dacă bucătarul şef al hotelului Romano Landi, cu 2 stele Michelin, este italian – el este expert şi în mâncărurile tradiţionale româneşti, preferatele lui fiind mămăliga şi supa cu găluşte.

Lia Bot

Din 15 iunie, tricolorii se mută la Forli şi intră în programul oficial al UEFA. Oraşul este recunoscut pentru numărul mare de români, care formează cea mai mare comunitate străină. Dacă în Forli, capitala provinciei Forli-Cesena, trăiesc circa 3-4.000 de români, în întreaga provincie se estimează un număr de aproximativ 5 ori mai mare.

Corespondenţii TVR de la faţa locului au stat de vorbă cu unul dintre cei mai activi suporteri ai tricolorilor. Este vorba despre Radu Antonenco, de 51 de ani, originar din Suceava, stabilit în Forli de 18 ani.

Fotbalul este marea sa pasiune căreia îi consacră aproape tot timpul său liber. A urmat cursurile specifice şi a devenit antrenor de fotbal la diferite categorii. În 2013, Antonenco a fost cooptat în nou înfiinţata echipă de fotbal formată doar cu jucători români: NEW TEAM FORLI.

Echipa a participat la numeroase turnee şi campionate pe care le-a câştigat, ajungând de două ori campioni naţionali (vezi foto). De anul trecut, Radu Antonenco antrenează o echipa de fotbal formată exclusiv din jucători africani, dar acum face pregătiri intense pentru a organiza galeria care va susţine naţionala României U21 la acest Campionat European.

”Am fost plăcut surprins să aflu că naţionala noastră Under 21 va fi cantonată la Forli , este o bucurie…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.