Naționala de fotbal a României nu mai sperie pe nimeni. Maltezii se văd învingători


Astăzi, de la 21:45 ora României, tricolorii continuă parcursul în preliminariile Euro 2020. După o remiză importantă, 2-2 la Oslo cu Norvegia, urmează partida cu Malta pe care suntem obligați săo câștigăm.

Gazdele, aflate pe locul 180 în clasamentul FIFA, nu se consideră victime sigure în fața României, locul 25 în topul mondial. Maltezii au ajuns să ne ia peste picior și au scris pe tabela de marcaj că ne înving cu 1-0!

Selecționerul Maltei, Ray Farrugia, 63 de ani, a declarat: “Va fi un alt meci dificil după cea din Suedia. Jucătorii ai învăţat din erorile comise şi sunt convins că nu le vor mai repeta. Așteptăm cu nerăbdare partida”.

“Noi, am spus-o de la începutul acestor preliminarii, suntem într-un proces de construcţie a unei echipe, sperăm, cât mai puternice pe viitor. Deocamdată nu avem nici un obiectiv, decât această construcţie. De aceea ştim că ne aşteaptă un alt meci greu, în care adversarul va ataca pentru a marca cât mai repede, dar eu sper ca jucătorii să crească de la meci la meci, să se omongenizeze tot mai mult, pentru că au nevoie să acumuleze experienţă de la meci la meci”, a mai spus Ray Farrugia.

Al doilea meci în Malta

Va fi primul duel din istorie între cele două echipe, dar nu și primul meci al României pe stadionul Ta’Qali din Malta! În 1998, tricolorii au disputat un meci amical, cu 5.000 de fani în tribune, împotriva Germaniei, pe această arenă! S-a terminat 1-1, cu actualul secund Adrian Mihalcea intrând pe final în fața lui Kahn, Babbel, Effenberg și Bierhoff.

Absenți

Singura absență de la gazde este fundașul Jonathan Caruana, 32 de ani, jucător de bază și legitimat la FC Valletta, campioana Maltei. Pentru tricolori, pe lista indisponibililor din motive medicale se află Chiricheș, Pintilii și Cicâldău, dintre cei care au jucat recent pentru România. Benzar este învoit pentru probleme personale, iar Dragoș Grigore…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.