Nadia Comăneci explică de ce au adoptat-o românii pe Bianca Andreescu: ”Când a vorbit în română am înțeles cu toții: E de-a noastră”


Nadia Comăneci, Zeița de la Montreal, a oferit un interviu publicației canadiene The Star și a vorbit despre Bianca Andreescu și de ce a fost adoptată atât de repede tânăra jucătoare de tenis de români.

Fosta mare gimnastă a mărturisit că se afla în California în seara în care s-a jucat finala de la Indian Wells și spune că nu s-a dezlipit din fața televizorului. „Nu mă mișc de aici. Trebuie să mă uit la asta „, i-a spus Nadia soțului său, în timp ce se uita la meciul pe care Andreescu îl juca cu Angelique Kerber.

Jurnaliștii de la The Star amintesc că cel mai mare succes al Nadiei Comăneci a venit pe pământ canadian și că gimnasta are o legătură strânsă cu statul nord american. „Trebuie să fie ceva în apa din Canada”, a glumit Comăneci vorbind apoi despre legătura canadiano-română și că singurul contact pe care l-a avut până acum cu Bianca Andreescu a fost schimbul de mesaje pe Twitter.

Vorbind despre finala de la Indian Wells, Nadia Comăneci spune că ea și toți românii au fost mândrii că tânăra, devenită un fenomen al tenisului mondial este de origine română. „Suntem mândri pentru că este româncă”, a spus Comaneci. „Uitați-vă la numărul mare de fani români pe care îi are și cum a vorbit cu poporul român în limba română. Ce îți spune asta?”, a continuat fosta gimnastă.

Andreescu, 18 ani, s-a născut la Ontario din părinți români. Familia s-a mutat înapoi în Pitești când ea era doar un copil, iar aici a început să joace tenis, când Bianca avea 7 ani. Doar câțiva ani mai târziu, familia s-a mutat înapoi în Ontario pentru totdeauna.

Contextul și numele de familie românesc au fost, însă, suficiente pentru ca fanii tenisului din România să o susțină pe tânăra care joacă pentru Canada, scriu jurnaliștii canadieni. Dar Nadia Comăneci spune că momentul în care a vorbit în română după finala de la Indian Wells a fost momentul care i-a cucerit…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.