Moștenirea eternă a fotbalului

12885833_945903658857923_1350893714930117785_o

Astăzi, Suporter Club Oțelul Galați a primit undă verde în ceea ce privește derularea activității, devenind club de fotbal profesionist. Nu vreau să combat tematici pe care nu le stăpânesc ci caut să exprim varianta simplă, transparentă,  a „scuipătorului de semințe” de la tribuna a 2-a. Și vorbesc aici de toate tribunele a 2-a și nu mă limitez la a vorbi doar de Oțelul când zic că oricât efort s-ar depunde, decesul rămâne deces. Comparația e simplă și nu merită explicată prea mult: când ți-a murit bunicul, îl îngropi și mergi mai departe. Poți să cauți și chiar să găsești sfaturile, înțelepciunea sau dragostea pe care le-ai primit de la el în altă parte, dar nu va fi tot bunicul tău.

Cam așa văd eu și situația cluburilor care au murit dar renasc în alt loc decât în cel în care s-a consemnat decesul. Inițiativa e fantastică și merită toată sudoarea, dar ca și în cazul bunicului, și clubul lasă un singur lucru în spate : moștenirea, iar aceasta este trăită diferit de fiecare suporter în parte. Acestea fiind spuse, mulțumim FC Argeș, Poli Timișoara, Universitatea Craiova, FC Național, Sportul Studențesc, FC Corvinul, FCM Bacău, Gloria Bistrița, Astra Ploiești, Poli Iași, Ceahlăul Piatra Neamț, FC Vaslui, Rocar București și mai ales Oțelul Galați, echipa care a fost și va rămâne eternă pentru mine.

 

Merg mai departe, încercând să aduc și tonalitatea glasului la un nivel uzual, cu evenimentele zilei și rămânând la fotbalul intern și la tradiția sa, aflăm că la Liga a 2-a coada la înscriereri pentru noul sezon e asemănătoare cu cea de la facultatățile din țară. Toată lumea vrea să fie părtașă, de pe 30 iulie, în eșalonul secund, criteriile de bază fiind lăsate deoparte, cel puțin pentru moment.Din Germania trebuie să sublinez două transferuri interesante. Dacă Sane de la Schalke e foarte aproape de Manchester City, Hamburg l-a achiziționat de la FC Barcelona pe talentatul puști croat, Halilovic, pentru doar 5 milioane de euro. Interesant și spectaculos jucător tocmai a ajuns pe Imtech Arena.

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.