Mifsud, căpitanul naționalei Maltei are 41 de goluri. Toți cei 10 marcatori din lotul României au 46 de reuşite


Naționala de fotbal a României întâlnește în premieră Malta, luni, de la ora 21:45, în deplasare, în preliminariile Euro 2020.

Partida ar trebui să fie un galop de sănătate pentru tricolori, care luptă pentru calificare cu Spania, Suedia și Norvegia. ”Să nu subestimăm adversarul!”, avertizează selecționerul Cosmin Contra.

Naționala Maltei se prezintă la meciul cu România cu trei puncte în clasamentul grupei, după 2-1 cu Feroe, acasă, în prima etapă, și își pune mari speranțe în legenda lor, atacantul Michael Mifsud, 38 de ani, 138 de selecții și 41 de goluri.

Michael Mifsud, fotbalistul maltez cu cele mai multe selecții și cu cele mai multe goluri ”all time”, a fost menajat din cauza unor probleme medicale la meciul cu Suedia, 0-3, vineri, la Stockholm, pentru a juca împotriva României.

Golgheterul Maltei a înscris în tricoul naţionalei cam cât au reuşit împreună cei 10 marcatori din lotul României. Keşeru, Stanciu, Grozav, Chipciu, Deac, Maxim, Țucudean, Pușcaș, Marin și Rotariu au 46 de goluri.

Michael Mifsud, declarat de două ori ”Sportivul Anului în Malta” (2001, 2003), a jucat în Germania și Anglia, la Kaiserslautern, respectiv la Coventry și Barnsley. În prezent, Mifsud activează la Birkirkara, locul 7 în campionatul Maltei.

162 de goluri a marcat Mifsud în cele 460 de meciuri jucate pentru echipele la care a activat

Marcatorii din lotul Românei

Claudiu Keșeru (Ludogorets, 32/12) Nicolae Stanciu (Al-Ahli, 31/10) Gheorghe Grozav (Kisvárda FC, 28/5) Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 43/5) Ciprian Deac (CFR Cluj, 20/4) Alexandru Maxim (Mainz, 35/3)  George Țucudean (CFR Cluj, 10/3)George Pușcaș (Palermo, 7/2) Răzvan Marin (Ajax Amsterdam, 16/1) Dorin Rotariu (Astana, 9/1)

Claudiu Keseru a marcat 5 goluri în primele trei etape din preliminariile Euro 2020 și pe locul 2 în topul golgheterilor FOTO: EPA/BOGDAN CRISTEL

Clasamentul grupei…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.