Messi, mai bine stăteai cu Antonella, Thiago și Mateo zilele astea

Argentina's Lionel Messi (L) is marked by Brazil's Thiago Silva during their 2018 FIFA World Cup qualifier football match in Belo Horizonte, Brazil, on November 10, 2016. / AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA

Țin să precizez foarte virulent din start că aceste rânduri nu vin în consecința criticilor primite de Messi după Brazilia – Argentina 3-0. Nici nu ai cum să obiectezi în fața unui fotbalist ofensiv care vine să ajute naționala în condițiile date. Dacă Enzo Perez este mijlocaș lateral și sunt momente în care Mascherano este mai avansat ca Leo Messi, nu putem combate incompetența. Un antrenor de duzină pe care Messi nu-l mai poate ține departe de ochii pretențioși ai argentinienilor. A făcut-o cu succes în cazul ultimilor doi selecționeri dar nu poți căuta să zbori sub radar la infinit și să angajezi personal necalificat unde responsabilitatea este decisivă.

Am spus-o și am să repet. Din punctul meu de vedere, antrenorul este cel mai solid element dintr-un mecanism, aici vorbind despre echipa de club, dar mai apăsat la nivel de  națională,unde individualitatea aproape că nu contează dacă de pe bancă dirijează un Wilmots sau Edgardo Bauza. Messi este și el părtaș la acest proces chiar dacă anumiți iluștri cunoscători motivează că ar fi musai să decidă singur la echipa reprezentativă a țării sale așa cum purcede la Barcelona. Fals! Nu decide nimeni nimic singur nicăieri!

Vorbim de un cumuli de factori ce-l aduc pe Messi în vizorul celor de la The Avengers dar până să ajungă în acea postură, a avut cu cine să colaboreze pentru o titulatură remarcabilă. Nu același discurs îl putem avea când vine vorba de echipa națională deși performațele au fost remarcabile pentru condițiile avute. Cu trei finale jucate în doi ani, Messi a știut că limita decenței s-a notat în vară, când Argentina pierdea, după penalty-uri, contra statului Chile, Copa America Centenario.

Având în carieră rolul principal în SF-uri (uneori părea ireal ce poate face), comedii, muzicaluri ori piese de teatru și prea puțin în drame și thriller-uri, Messi a tras linie și a oprit seria convocărilor dar n-a avut puterea să gândească rațional suficient și a revenit după scurt timp deși banalitatea din spatele fotbalului argentinian este îngrozitoare.

Am spus-o încă din vară: Cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor luase decizia corectă renunțând la națională. Și-a asumat revenirea, iar consecința s-a consumat aseară!

 

Mai jos, voi adăuga două link-uri ce pot descrie extrem de precis modul în care se cere performanță majoră într-o țară ca Argentina deși argumentele sunt inexistente:

http://futebolcidade.com/argentinian-football-association-confronts-possible-disaffiliation/

http://futebolcidade.com/argentina-politics-dominate-start-season/

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.