Marius Copil, învins în semifinalele turneului de la Surbiton. Bătut de un adversar accidentat, pe care l-a luat peste picior


Tenismanul român Marius Copila fost învins de britanicul Daniel Evans cu 7-6 (3), 6-7 (4), 6-4, sâmbătă, în semifinalele turneului challenger de la Surbiton (Marea Britanie), pe iarbă, dotat cu premii totale de 137.560 euro.

Copil (28 ani, 83 ATP), cap de serie numărul şase, s-a înclinat după două ore şi 50 de minute de joc, meciul fiind perturbat de ploaie în primul set.

Arădeanul a reuşit 14 aşi, dar a comis şi 5 duble greşeli, iar în primul set a condus cu 4-2.

În decisiv, la scorul de 3-2 pentru britanicul Evans, el s-a accidentat la gleznă și voia să abandoneze, după intervenția staff-ului medical. Deși durerea era insuportabilă, Evans a continuat meciul ambiționat de faptul că l-a auzit pe Copil cum le-a transmis celor de pe margine că britanicul are un comportament fals dramatic.

După meci, Evans e-a povestit jurnaliștilor că a avut de gând să se retragă, dar l-a văzut pe Copil că s-a adresat celor de pe margine cărora le-a spus că adversarul său e o ”drama quenn” (n.r. în traducere, ”melodramatic” sau ”regină a dramatismului”), moment în care s-a ambiționat, a decis să continue și a reușit să câștige!„A pierdut meciul când a început să vorbească!”

Cei doi au mai jucat în 2016 la același turneu, iar românul s-a impus în două seturi. Atunci, englezul a protestat în fața oficialilor turneului, primind 3 avertismente. Între aprilie 2017 și aprilie 2018, Evans a fost suspendat pentru consum de cocaină.

Marius Copil va primit un cec de 6.370 de euro şi 45 de puncte ATP pentru participare.

Singura confruntare dintre Copil şi Evans (29 ani, 80 ATP) a avut loc în 2016, chiar la Surbiton, în optimi, arădeanul câştigând cu 6-4, 6-2.

Post-ul Marius Copil, învins în semifinalele turneului de la Surbiton. Bătut de un adversar accidentat, pe care l-a luat peste picior apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.