Marile pierderi pe care le-a suferit sportul românesc în 2018. I-am plâns pe genialul Balaci, pe tenacele Tilihoi, pe agilul Ion Voinescu și pe vocea de aur a sportului, Cristian Țopescu

Sportul românesc a pierdut nume mari în 2018. Iubitorii fotbalului i-au plâns pe genialul Ilie Balaci, pe puternicul Nicolae Tilihoi, pe spectaculosul Ion „Țop” Voinescu, dar și alte nume mari care au scris istorie pe mulți alții care au scris istorie pe dreptunghiul verde.

Antrenorul Constantin „Pilică” Popescu, care ne-a adus titlul mondial la handbal cu naționala de fete, ne-a părăsit și el. Nume uriașe și din baschet, tenis de masă și haltere au plecat dintre noi, lăsând în urmă multe regrete.

28 februarie. Ștefan Tașnadi, vicecampion olimpic la haltere

Primul nume uriaș din sportul românesc care a plecat dintre noi în 2018 a fost Ștefan Tașnadi, care a murit pe 28 februarie, la 64 de ani. Momentul lui de glorie a fost la Jocurile Olimpice din 1984, de la Los Angeles, unde a obținut medalia de argint la categoria 110 kilograme.

Tașnadi a cucerit medalia de bronz la Campionatele europene şi mondiale din 1983.Clujeanul a stabilit peste 50 de recorduri naţionale şi a fost primul halterofil român care a câştigat medalii europene, mondiale şi olimpice la categoriile mari de greutate.

Ștefan Tașnadi, pe locul 2 la Jocurile Olimpice

9 martie. S-a frânt zborul lui „Țop” Voinescu

Pe 9 martie, o veste a cutremurat lumea fotbalului. A murit Ion „Țop” Voinescu, portarul care a făcut senzație în poarta celor de la CCA / Steaua în perioada 1950 – 1963. Voinescu a strâns 6 titluri și 5 Cupe. În echipa națională a României, Ion Voinescu a apărat în 22 de partide, în perioada în care prima reprezentativă avea foarte puține meciuri pe sezon.

Ion Voinescu a murit la 88 de ani

25 martie. Prima veste devastatoare de la Craiova

Pe 25 martie, „Craiova Maxima” a mai înregistrat o pierdere de marcă (după disparițiile lui Zoltan Crișan, din 2003, și Costică Ștefănescu, în 2013). Puternicul fundaș central Nicolae Tilihoi a încetat din viață, la doar 61 de ani. O boală necruțătoare l-a răpus pe fundașul care a…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.